Apua keittiöön: 8 tilannetta, jolloin leikkaamiseen kannattaa käyttää veitsen sijasta saksia
Keittiöstä on hyvä löytyä teräviä veitsiä niitä tilanteita varten, jolloin ruokia täytyy olla leikkaamassa. Joissain tilanteissa sakset voivat kuitenkin voittaa terävänkin veitsen. Sakset voivat nimittäin tehdä leikkaamisesta helpompaa ja puhtaampaa.
Kokeile saksia esimerkiksi seuraavissa tilanteissa keittiössäsi:
Yrttien leikkaaminen
Tuoreet yrtit saa leikattua näppärästi saksilla. Tämä onnistuu sekä silloin, kun haluat silputa yrttejä ruoan sekaan tai silloin, kun haluat käyttää niitä koristeena.
Katkarapujen kuoriminen
Isot katkaravut täytyy kuoria ennen syömistä. Aseta saksen kärki siis kuoren alle ja leikkaa se auki kohti pyrstöä. Sen jälkeen voit poistaa kuoren viileän juoksevan veden alla ja vetää samalla pois ravun tumman suolen.
Kanan jänteiden ja rasvan poistaminen
Raakaa kanaa leikatessasi olet varmasti huomannut lihan sisältämät valkoiset jänteet ja rasvan. Nämäkin saa leikattua helposti pois saksien avulla.
Pekonin paloittelu
Jos haluat pieniä pekonipalasia, aseta muutama pekonisiivu päällekkäin ja leikkaa sitten saksilla haluamasi kokoisiksi paloiksi.
Kuivahedelmien pilkkominen
Mikäli haluat isommista kuivatuista hedelmistä pienempiä paloja, voivat sakset auttaa sinua tässäkin tilanteessa.
Pizzan viipalointi
Pizzapalatkin saa helposti leikattua saksien avulla. Erona veitseen tai pizzapyörään on myös se, ettei pelti ainakaan naarmuunnu.
Leipäsiivujen reunojen poistaminen
Jos et välitä leipien kovista reunoista, voit leikata nekin pois saksien avulla.
Lihan suikalointi
Jos haluat leikata esimerkiksi kanan-, naudan- tai possunlihasta suikaleita, onnistuu sekin saksilla.
Lue myös: Sähläätkö keittiössä? Viidellä vinkillä taitavaksi kotikokiksi
Lähde: Good Housekeeping