Nam! Kotitekoiset bataattiranskalaiset vievät kielen mennessään
Bataattiherkut sopivat syksyyn kuin nenä päähän. Herkullisen makeat ranskalaiset käyvät niin ihapullien kylkiäisiksi kuin iltanaposteltavaksikin. Aivan kevyitä herkkuja parmesaanilla kuorrutetut ranskalaiset eivät ole, joten niillä herkuttelun voi säästää vaikkapa viikonloppuun.
Ohje:
Kilo bataattia
3 rkl maissitärkkelystä
3 rkl oliiviöljyä
1 tl paprikajauhetta
1 tl kuminaa
¾ tl suolaa
2 dl parmesaaniraastetta
Lämmitä uuni 220 asteeseen.
Pese bataatit ja leikkaa ne sopivan kokoisiksi tikuiksi. Älä tee tikuista liian pieniä tai ohuita. Laita palat kulhoon ja ripottele maissitärkkelys niiden päälle.
Lisää kulhoon öljy ja sekoita käsin, kunnes maissitärkkelys on sekoittunut bataatteihin. Lisää joukkoon mausteet.
Laita ranskalaiset uuniin ja anna niiden paistua 15 minuuttia. Sekoita bataatteja ja laske lämpö 200 asteeseen. Anna ranskalaisten kypsyä vielä 10 minuuttia.
Ota ranskalaiset pois uunista ja ripottele parmesaaniraaste heti niiden päälle.
Lue myös: Suunnitteletko Tex Mex -iltaa? Yhdellä reseptillä nostat ruokatarjonnan huippuunsa
Lähde: About Food