Äidin blogikirjoitus ihmetyttää netissä: "Anna taaperon kiroilla rauhassa"
Taapero imee itseensä informaatiota ympäriltään kuin sieni. Jos vanhemmat vahingossa kiroilevat lapsen edessä, saattaa lapsi ottaa "pahat sanat" käyttöönsä heti tai vaikka hieman myöhemmin samana päivänä. Lapsi voi myös kuulla kirosanoja missä tahansa, esimerkiksi kaupungilla rattaissa istuessaan.
Kiellätkö vai annatko kiroilla?
Monen vanhemman ensimmäinen reaktio kiroilevaan taaperoon on kiroilemisen kieltäminen: "Tuo ei ole hyväksyttävää", "Ei saa sanoa noin", "Tuo on meidän perheessä kiellettyä" ovat monessa perheessä tuttuja lauseita.
Kaikki eivät näe kiroilua yhtä pahana asiana. Huffington Post -lehdelle bloggaava äiti Kelli Bhattacarjee näkee kiroilun vain lievänä asiana pienen lapsen elämässä. Hän listaa blogikirjoituksessaan syitä sille, miksei taaperon kiroilemisesta pitäisi kauhistua tai miksei sitä pitäisi kieltää.
1. Kiroilu ei loukkaa sinua, eikä ketään muutakaan henkilökohtaisesti.
2. Lapsi matkii äitiään tai isäänsä. Se pitäisi lähinnä ottaa kohteliaisuutena, sillä lapsi todella kuuntelee.
3. Myös lapsen pitää saada purkaa ja näyttää tunteitaan aivan kuten muutkin. Kiroilu on kuitenkin parempi vaihtoehto kuin fyysiseen tappeluun ryhtyminen.
4. Kaikki lapset kiroilevat. Siinä ei ole mitään epänormaalia.
5. Lapsi kyllästyy kirosanoihin hyvin nopeasti.
6, Kukaan ei ole normaali, joten miksi vaatisit sitä lapseltasi?
7. Lapsi laajentaa koko ajan sanavarastoansa. Jos lasta sattuu ja hän sanoo kirosanan, voi siihen suhtautua niin, että lapsi harjoittelee sanojen luovaa käyttöä.
8. Lapsen kiroilu voi pitää kiusaajat loitolla. Kukaan ei halua häiritä niin sanottua "pahista".
Lue myös: 2-vuotiaan taaperon hulvaton mielipiteen ilmaisu leviää maailmalla - katso
Lähde: Huffington Post