Kuva: Fotolia

Yksi lohturuoka on ylitse muiden – tuttu jo lapsuudesta

12.11.2015 13:00 - Pauliina Jokinen

Kaipaatko helppoa herkkua iltapalaksi?

Syksyllä on hyvää aikaa siivota keittiönkaappeja. Yllättävän monelta kaappien perältä löytyy aliarvostettu laite, joka pelastaa monet arki-illat: toasteri!

Liian usein käyttämättömiä toastereita näkee myös kirpputoreilla. Laitteesta kannattaakin pyyhkiä pölyt ja ottaa se aktiiviseen käyttöön ja valmistaa lohturuoaksi paahdettuja leipiä.

Jo lapsuudesta tutut toastit tuunataan nyt fetalla ja basilikalla. Rapeat fetatoastit valmistuvat nopeasti ja onnistuvat varmasti.

Rapeat fetatoastit

8 kpl isoja paahtoleipäviipaleita

100 g Arla Apetina Kreikkalaista Fetaa

100 g Arla maustamatonta tuorejuustoa

1⁄2 valkosipulinkynsi

4 isoa, ohutta viipaletta tomaattia

mustapippuria myllystä

muutamia basilikan lehtiä

Ohjeet

1. Huuhdo feta kylmän veden alla ja kuivaa talouspaperilla. Hienonna feta haarukalla ja sekoita tuorejuuston kanssa.

2. Mausta seos puserretulla valkosipulilla. Levitä seosta kaikille paahtoleiville.

3. Aseta puolelle leivistä tomaattiviipaleet, mausta pippurilla ja lisää päälle basilikanlehtiä.

4. Paina leipien päälle toiset leivät voitelupuoli alaspäin.

5. Paahda leivät isolla paistin- tai parilapannulla tai parilagrillissä molemmin puolin. Tarjoa ja nauti kylmän maidon, kaakaon tai latten kanssa.


Lue myös: Helpommaksi ei juustokakun valmistaminen enää tule - katso resepti

Kilpailut

Uusimmat