Paljonko lasiin pitäisi kaataa viiniä? Lue yksinkertaiset ohjeet
Ravintolassa viiniä tilataan senttimäärien mukaan. Jotta viini pääsisi oikeuksiinsa, kannattaisi sitä kuitenkin kaataa lasiin viinin ja lasin mukaan.
Yksinkertaisten muistisääntöjen mukaan viiniä voikin kaataa kotona lasiin juuri sen verran, että maku on mahdollisimman hyvä.
Punaviini
Kaada viiniä lasiin sen verran, että viinin yläreuna on hieman lasin leveimmän kohdan alapuolella.
Muistisääntö: Viini tarvitsee tilaa maistuakseen.
Roseeviini
Roseeviinin tulisi ylittää juuri ja juuri lasin levein kohta.
Muistisääntö: Älä kaada yhtään enempää, ellet halua päätyä juomaan lämmintä viiniä.
Jälkiruokaviini
Kaada viiniä lasiin sen verran, että viinin pinta osuu kohtaan, josta lasi alkaa selkeästi leventyä.
Muistisääntö: Viinin tulee olla huoneenläpöistä tai aavistuksen viileämpää.
Kuohuviini
Lasin tulisi olla puolillaan kuohuviiniä.
Muistisääntö: Et halua hukata kuplia!
Lue myös: Paranna halvan viinin makua erikoisella keinolla – kokeile jos uskallat
Lähde: Pure Wow