IS: Väärin lämmitetty glögi voi olla myrkyllistä
Joulun aikaan suomalaisille maistuu myös mausteinen herkkujuoma eli glögi. Tuo lämmin ja höyryävä joulujuoma kannattaa kuitenkin lämmittää oikein, jottei tee siitä vahingossa itselleen epäterveellistä.
Asiantuntijan mukaan glögiä ei nimittäin koskaan kannata lämmittää kiehuvaksi.
- Glögi on sen verran hapanta, että jos sen kuumentaa kiehuvaksi, se voi irrottaa astiasta epäpuhtauksia juomaan, kertoo Eckes-Graninin tuoteryhmäpäällikkö Irma Mäki Ilta-Sanomien haastattelussa.
Erityistä huomiota kannattaa kiinnittää siihen, ettei juomaa lämmitetä alumiini- tai metallikattilassa. Paras tapa herkun lämmittämiseen onkin tuttu ja turvallinen mikro.
- Lasista ei voi glögiin irrota epäpuhtauksia, ja kiehumisen tarkkailu mikrossa olevasta juomasta on helpompaa.
Lue myös: Virittäydy joulutunnelmaan - listasimme rakastetuimmat joululelokuvat vuosien varrelta
Lähde. Ilta-Sanomat