Lisää 5 maustetta ruokavalioosi - voit paremmin
Varsinkin näin talviaikaan on tärkeää pitää itsestään huolta. Lisäämällä ruokiisi ja juomiisi oikeat mausteet, voit paremmin.
Muskottipähkinä
Muskottipähkinä sisältää paljon hivenaineita, kuten magnesiumia, kaliumia ja sinkkiä, jotka auttavat erityisesti flunssa-aikana. Magnesium auttaa myös rentoutumiseen ja uneen. Muskottipähkinää on myös käytetty kotona erilaisten kipujen lievittämiseen ja ruuansulatusvaivoihin.
Inkivääri
Inkivääri on yksi parhaista apukeinoista ruuansulatuksen edistämiseksi, sillä se sisältää yhdistettä, jonka on todistettu auttavan ruuansulatuksen lisäksi myös pahoinvointiin. Samaisella yhdisteellä on myös tulehduksia estäviä vaikutuksia. Tuore inkivääri sisältää kuivattua enemmän tätä yhdistettä ja se säilyy jääkaapissa jopa kolme viikkoa. Lisää inkivääriä teehen tai patoihin estämään tulehduksia.
Kurkuma
Kurkumaa on käytetty muinaisista ajoista lähtien sen antibakteeristen, sekä tulehduksia ja viruksia estävien ominaisuuksien takia. Kokeile kurkumaa esimerkiksi teessä, smoothieissa ja mehuissa.
Tähtianis
Tähtianiksen terveysvaikutukset perustuvat yhdisteeseen, joka auttaa taistelemaan flunssaa vastaan. Tähtianiksella on myös sieni-infektioita estäviä ominaisuuksia. Tätä maustetta käytetään usein jälkiruokien ja teen maustajana. Harkitse tätä aromaattista maustetta lempiruokiisi tasapainottamaan saamasi sokerin määrää.
Kardemumma
Kardemumma on yksi harvoista mausteista, joiden sanotaan sisältävän rautaa ja mangaania. Ruuansulatusta auttava ja antiseptinen Joissakin maissa oli tapana keittää pannullinen. Nykyään kardemummaa käytetään monissa jälkiruuissa ja juomissa.
Lue myös: Haluatko hoikistua? Pysyä terveenä? Lue, mitä raaka-ainetta smoothieen kannattaa lisätä
Lähde: Mind Body Green