Amerikkalainen kuningatarpiirakka nautitaan kuumana jäätelön kera

13.11.2014 08:58 - Heli Thoren

Piiraan makea sydän piilotetaan taikinakannen alle. Suomalaisvaikutteita piiras saa ruisjauhoista.

Amerikkalainen kuningatarpiirakka


3 dl vehnäjauhoja

1 dl ruisjauhoja

2 tl vaniljasokeria

150 g voita

0,5 dl kylmää vettä


Täyte:

2 dl vadelmia

2 dl mustikoita (molemmat pakasteesta)

1 dl sokeria

1 rkl vehnäjauhoja

1 tl vaniliinisokeria

20 g voita


Tarjoiluun:

tomusokeria

Vaniljajäätelöä


1. Valmista taikina: Nypi ainekset kylmänä käsin taikinaksi. Lisää vesi viimeiseksi ja sekoita nopeasti taikinaksi. Kääri taikina muovikelmuun ja laita jääkaappiin.

2. Anna marjojen sulaa siivilässä, jotta ylimääräinen vesi valuu pois. Sekoita täytteen ainekset keskenään kulhossa. 

3. Painele puolet taikinasta voideltuun piirakkavuokaan (halkaisija noin 24 cm). Kauli toinen puoli taikinasta jauhotetulla pöydällä piiraalle kanneksi. Laita täyte taikinan päälle ja kaulittu pala piiraan kanneksi taikinan päälle. Purista kannen ja pohjan taikina reunoista yhteen. Paista piirasta uunissa 200 asteessa noin 35 - 40 minuuttia. Voit koristella hieman jäähtyneen piiraan tomusokerilla. Tarjoa piiras vaniljajäätelön kera.


Haluatko kokeilla suolaista piirasreseptiä myös? Juustopiiras on naapurimaamme klassikkoherkku - resepti täällä

Kilpailut

Uusimmat