Helppo herkku! Täydellisen suklaagranolan resepti pelastaa syysaamut
Aamut pimenevät pikkuhiljaa ja kaikki piristys on tervetullutta. Herkullinen suklaagranola jugurtin tai rahkan kanssa voikin olla juuri se pieni lisä, jolla saat päiväsi sutjakammin käyntiin.
Suurin osa granolan ainesosista löytyy varmasti jo kaapistasi, eikä valmistamiseenkaan mene kuin puolisen tuntia aikaa.
5 dl kaurahiutaleita
pilkottuja manteleita
hienonnettuja hasselpähkinöitä
seesaminsiemeniä
3/4 dl öljyä
1 tl suolaa
2-3 tul kaakaojauhetta
3/4 dl siirappia
½ tl vaniljaa
Sekoita kaurahiutaleet, pähkinät ja siemenet keskenään suuressa kulhossa. Sekoita toisessa astiassa keskenään öljy, suola, kaakauojauhe, siirappi ja vanilja.
Kaada öljyseos kaurahiutaleseokseen ja sekoita tasaisesti. Levitä seos leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Paista 180-asteissa uunissa 25 minuuttia. Sekoita granolaa kymmenen minuutin jälkeen, jotta se paistuu tasaisesti.
Anna viilentyä ja säilö purkissa. Granola-mysli säilyy noin kuukauden päivät.
Lue myös: Chiliä smoothiessa? Vinkit, joilla saat vaihtelua terveysjuomaasi
Lähde: A Beautiful Mess