Karamelli-uuniomenat höystetään rouskuvilla manteleilla
Tarjoa lämpimät omput vaniljajäätelön kera. Terveellisempi lisuke syntyy turkkilaisesta jogurtista.
Karamelli-uuniomenat
5 hengelle
5 omenaa
2 dl siirappia
3 dl mantelilastuja
Tarjoiluun:
vaniljajäätelöä tai turkkilaista jogurttia
1. Pese omenat. Leikkaa ompuilta hatut pois. Koverra sisältä sienemet ja kota.
2. Sekoita siirappi ja mantelilastut keskenään. Lisää omenoiden sisään. Laita omenoiden hatut päälle.
3. Kypsennä omenoita uunissa 175 asteessa noin 20 minuuttia, kunnes omenat ovat hieman pehmenneet.
4. Tarjoa lämpimät omenat jäden tai jogurtin kera.
Myös sienipiirakka maistuu syksyisessä kahvipöydässä. Katso ohje herkkureseptiin täällä.
Kilpailut
Uusimmat
Keuhkokuumeita todettiin viime vuonna poikkeuksellisen paljon
Kaksi uutta koirasusiyksilöä paljastunut Lappeenrannan seudulla
TS: Laitoshuoltajalle tapahtui erikoinen vahinko Turun yliopistollisessa sairaalassa
Porvoossa todettu tuberkuloositartunta - altistuneita on kymmeniä
Mökin palovaroitin ei välttämättä toimi talven jälkeen - SPEKiltä tärkeä muistutus
Näytä lisää