Karamelli-uuniomenat höystetään rouskuvilla manteleilla

27.08.2014 19:15 - Heli Thoren

Tarjoa lämpimät omput vaniljajäätelön kera. Terveellisempi lisuke syntyy turkkilaisesta jogurtista.

Karamelli-uuniomenat

5 hengelle


5 omenaa

2 dl siirappia

3 dl mantelilastuja


Tarjoiluun:

vaniljajäätelöä tai turkkilaista jogurttia


1. Pese omenat. Leikkaa ompuilta hatut pois. Koverra sisältä sienemet ja kota.

2. Sekoita siirappi ja mantelilastut keskenään. Lisää omenoiden sisään. Laita omenoiden hatut päälle.

3. Kypsennä omenoita uunissa 175 asteessa noin 20 minuuttia, kunnes omenat ovat hieman pehmenneet.

4. Tarjoa lämpimät omenat jäden tai jogurtin kera.


Myös sienipiirakka maistuu syksyisessä kahvipöydässä. Katso ohje herkkureseptiin täällä.

Kilpailut

Uusimmat