Karppaajat kiittävät: Kukkakaalikeitto saa makua rapeasta pekonista
Kukkakaalikeitto pekonilla
700 g kukkakaalia
1 sipuli
5 dl kasvislientä (voit tehdä sen liemikuutiosta)
4 dl kermaa
suolaa
pippuria
200 g pekonia
Paistamiseen: oliiviöljyä
1. Revi kukkakaalista nuput. Pilko sipuli. Kuullota sipulia ja kukkakaalia kattilassa oliiviöljyssä.
2. Laita mukaan kasvisliemi ja keitä noin vartin verran, kunnes kaali on pehmeää.
3. Pilko pekoni pieneksi ja paista se pannulla rapeaksi. Jätä odottamaan.
4. Soseuta keitto. Lisää kermaa noin 4 dl. Sen verran, että keitosta tulee halutun paksuista. Mausta suolalla ja pippurilla.
5. Tarjoile keitto kuumana rapean pekonin kera.
Jos et välitä karppaamisesta, leivo pähkinäleipää keiton kylkeen. Katso resepti täältä.
Kilpailut
Uusimmat
Kuningatar Maximan asukokonaisuus oli täysi kymppi - väriteema toistui myös näyttävissä koruissa
Miten moni suomalainen kulkee työmatkansa autolla? THL:n tutkimus selvitti
Moni suomalainen ei tunnista merkittävää riskiä keittiössään: "Ei kannata jäädä odottamaan vuotoa"
Korkeasaaren urosleijona jouduttiin lopettamaan
Suosittu jännityssarja päättyy - viimeinen kausi julkaistaan Netflixissä huhtikuussa
Näytä lisää