Kokkaa täydellinen munakas: 5 vinkkiä kuohkeaan aamiaiseen
Voimakas vatkaus ja liraus kermaa takaavat herkullisen lopputuloksen.
Kuohkea munakas
4 munaa
0,5 dl kermaa
ripaus suolaa
mustapippuria
1. Vatkaa munat voimakkaasti kuohkeaksi. Munien vatkaaminen takaa sen, että ateriasta tulee ilmava.
2. Lisää munien joukkoon kermaa. Kerma antaa munakkaalle täyteläisen maun.
3. Paista munakasta pienellä lämmöllä niin, että se hyytyy hiljalleen. Pidä liesi niin pienellä, ettei pohja pääse palamaan.
4. Jotta munakkaasta tulee ruokaisampi ja makoisampi, lisää pinnalle juustoraastetta. Se pitää lopputuloksen kosteana.
5. Nauti omeletti heti paistamisen jälkeen. Munakas on parhaimmillaan vastavalmistettuna.
Vinkkejä: Lisää täytteitä maun mukaan. Kinkku, salami, katkaravut, vihannekset ja yrtit maistuvat ihanilta omeletin kera.
Kilpailut
Uusimmat
Keuhkokuumeita todettiin viime vuonna poikkeuksellisen paljon
Kaksi uutta koirasusiyksilöä paljastunut Lappeenrannan seudulla
TS: Laitoshuoltajalle tapahtui erikoinen vahinko Turun yliopistollisessa sairaalassa
Porvoossa todettu tuberkuloositartunta - altistuneita on kymmeniä
Mökin palovaroitin ei välttämättä toimi talven jälkeen - SPEKiltä tärkeä muistutus
Näytä lisää