Perjantairesepti: Pähkinä-banaanileipä maistuu voin kanssa - ja paranee vanhetessaan

14.03.2014 11:15 - Heli Thoren

Pähkinä-banaanileipä maistuu hyvältä alla juuston tai sellaisenaan kunnon voinokareen kera. Se mehevöityy vanhetessaan, ja sen voit hyvin leipoa jo edellisenä päivänä.

Pähkinä-banaanileipä


100 g voita

1 dl fariinisokeria

0,5 dl sokeria

1 kananmuna

3 banaania

4 dl vehnäjauhoja

1 tl ruokasoodaa

1 tl suolaa

1 tl kanelia

kourallinen pistaasipähkinöitä

kourallinen manteleita


1. Sulata voi. Muussaa banaanit. Sekoita ne keskenään. Lisää joukkoon sokerit ja muna. Sekoita puulastalla kaikki sekaisin.

2. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää ne taikinaan.

3. Rouhi pähkinät morttelissa tai terävällä veitsellä. Lisää taikinaan.

4. Voitele suorakaiteen mallinen uunivuoka. Kaada taikina siihen. Paista leipää uunissa 175 asteessa noin tunnin verran. Kokeile kypsyyttä puutikulla. Anna leivän jäähtyä ennen kuin irrotat sen vuoasta. Niin saat sen takuulla kokonaisena irti.

5. Tarjoa leipä voin kera tai hillojen ja brie-juuston kyytipoikana.

Kilpailut

Uusimmat