Perjantairesepti: Pähkinä-banaanileipä maistuu voin kanssa - ja paranee vanhetessaan
Pähkinä-banaanileipä
100 g voita
1 dl fariinisokeria
0,5 dl sokeria
1 kananmuna
3 banaania
4 dl vehnäjauhoja
1 tl ruokasoodaa
1 tl suolaa
1 tl kanelia
kourallinen pistaasipähkinöitä
kourallinen manteleita
1. Sulata voi. Muussaa banaanit. Sekoita ne keskenään. Lisää joukkoon sokerit ja muna. Sekoita puulastalla kaikki sekaisin.
2. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää ne taikinaan.
3. Rouhi pähkinät morttelissa tai terävällä veitsellä. Lisää taikinaan.
4. Voitele suorakaiteen mallinen uunivuoka. Kaada taikina siihen. Paista leipää uunissa 175 asteessa noin tunnin verran. Kokeile kypsyyttä puutikulla. Anna leivän jäähtyä ennen kuin irrotat sen vuoasta. Niin saat sen takuulla kokonaisena irti.
5. Tarjoa leipä voin kera tai hillojen ja brie-juuston kyytipoikana.
Kilpailut
Uusimmat
Tampereen Teatteri aloittaa koko henkilökuntaa koskevat muutosneuvottelut
Jasper Pääkkönen aloittaa uutuusohjelman juontajana
Tässä ovat tietokirjallisuuden Finlandia-ehdokkaat
Toholammilta löydetty vainaja on todennäköisesti Pyhäjärveltä kadonnut mies
Tutkimus: Veronmaksu koetaan kansalaisvelvollisuutena - käyttökohteet aiheuttavat kritiikkiä
Näytä lisää