Popcorn ja valkkari kuin luodut toisilleen - 8 ennenkuulumatonta, mutta toimivaa viini-ruokakomboa
Viinin ja ruoan yhdistäminen ei aina suju ongelmitta. Parhaimmillaan viini ja ruoka täydentävät toisiaan niin, että ateriaelämyksestä tulee lähes täydellisyyttä hipova. Joskus väärä ruoka-juomayhdistelmä voi taas saada hyvänkin aterian maistumaan puulta. Monet ovat tottuneet juomaan viiniä juustotarjottimen ääressä tai pihviaterialla, mutta viinit käyvät oivasti myös rentoihin eväskekkereihin tai illanistujaisiin, joissa tarjottava koostuu pääosin karkeista ja sipseistä.
Kaksi viinialan asiantuntijaa Susan Lueker ja Alexander LaPratt laativat mielenkiintoisen listan naposteltavista ja niihin sopivista viineistä. Testaa ja ylläty, minkälaisen makujen ilotulituksen esimerkiksi popcorn ja chardonnay-lasillinen saavatkaan suussasi aikaiseksi! Muun muassa nämä makuyhdistelmät toimivat loistavasti keskenään:
Popcorn + Chardonnay (valkoviini)
Ranskalaiset + Samppanja
BBQ-mausteiset perunalastut + Pinot Noir (punaviini)
Perunalastut + Chardonnay (valkoviini)
Juustonaksut + Rueda Verdejo tai Sauvignon Blanc (valkoviini)
Pizza + Ribera del Duero Tempranillo tai Malbec (punaviini)
Suklaa + Portviini
Suklaakeksijäätelö + Bual madeira (jälkiruokaviini)
Lue myös: Paranna halvan viinin makua erikoisella keinolla - kokeile jos uskallat
Lähde: Marie Claire