Popcorn ja valkkari kuin luodut toisilleen - 8 ennenkuulumatonta, mutta toimivaa viini-ruokakomboa

29.06.2015 20:15 - Reetta Haverinen

Miltä kuulostaisi viini-ilta, jossa tarjolla olisikin juustojen ja viinirypäleiden sijaan popcornia, perunalastuja, ranskalaisia, pizzaa ja suklaata?

Viinin ja ruoan yhdistäminen ei aina suju ongelmitta. Parhaimmillaan viini ja ruoka täydentävät toisiaan niin, että ateriaelämyksestä tulee lähes täydellisyyttä hipova. Joskus väärä ruoka-juomayhdistelmä voi taas saada hyvänkin aterian maistumaan puulta. Monet ovat tottuneet juomaan viiniä juustotarjottimen ääressä tai pihviaterialla, mutta viinit käyvät oivasti myös rentoihin eväskekkereihin tai illanistujaisiin, joissa tarjottava koostuu pääosin karkeista ja sipseistä.

Kaksi viinialan asiantuntijaa Susan Lueker ja Alexander LaPratt laativat mielenkiintoisen listan naposteltavista ja niihin sopivista viineistä. Testaa ja ylläty, minkälaisen makujen ilotulituksen esimerkiksi popcorn ja chardonnay-lasillinen saavatkaan suussasi aikaiseksi! Muun muassa nämä makuyhdistelmät toimivat loistavasti keskenään:

Popcorn + Chardonnay (valkoviini)

Ranskalaiset + Samppanja

BBQ-mausteiset perunalastut + Pinot Noir (punaviini)

Perunalastut + Chardonnay (valkoviini)

Juustonaksut + Rueda Verdejo tai Sauvignon Blanc (valkoviini)

Pizza + Ribera del Duero Tempranillo tai Malbec (punaviini)

Suklaa + Portviini

Suklaakeksijäätelö + Bual madeira (jälkiruokaviini)


Lue myös: Paranna halvan viinin makua erikoisella keinolla - kokeile jos uskallat

Lähde: Marie Claire

Kilpailut

Uusimmat