Taivaallinen mutakakku tekee taatusti vaikutuksen - katso helppo resepti
Taivaallinen mutakakku
200 g tummaa suklaata
200 g maitosuklaata
6 kananmunaa
1 dl vehnäjauhoja
125 g voita
150 g eli noin 1,75 dl sokeria
1. Erottele keltuaiset ja valkuaiset kahteen eri kulhoon. Vatkaa keltuaiset vaahdoksi sokerin kanssa huolellisesti.
2. Lisää sokerikeltuaisvaahdon joukkoon jauhot ja sekoita.
3. Sulata voi kattilassa ja kun voi on sula nosta kattila liedeltä. Paloittele suklaat ja kaada voisulan joukkoon. Sekoita kunnes suklaa on juoksevaa ja lisää reilu ruokalusikallinen vettä tipottain ja huolellisesti suklaan joukkoon sekoittaen. Kaada suklaaseos taikinaan ja sekoita huolellisesti.
4. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja sekoita kolmasosa valkuaisvaahdosta taikinan joukkoon huolellisesti sekoittaen. Lisää loput valkuaisvaahdot lopuksi varovasti nostellen lopputaikinan joukkoon.
5. Kaada taikina irtopohjavuokaan, joka on voideltu ja korppujauhoitettu. Paista uunin keskitasolla 190 asteessa noin 15 minuuttia. Kokeile kuitenkin kakkua jo kymmenen minuutin jälkeen, ettei se paistu liikaa, sillä kakku saa jäädä keskeltä taikinaiseksi.
Nauti mutakakkua vaikkapa vanilja-valkosuklaajäätelön kanssa.
Jokaviikkoisen perjantaireseptin löydät täältä.