Vaihtelu virkistää: 10 helppoa tapaa piristää perinteistä tortilla-ateriaa
Tortilla-aterian kohdalla on helppo jämähtää tuttuun ja turvalliseen. Ruoka tulee tehtyä samoista aineksista kerta toisensa jälkeen. Esimerkiksi salaattiainekset, salsa, cheddar-juusto ja guacamole ovat hyvin tyypillisiä ateriassa käytettyjä ruoka-aineita. Joskus aineksia tai niiden valmistustapaa kannattaa kuitenkin vaihdella, ja kokosimmekin alle Huffington Postin listaamia vinkkejä.
Käytä kanamunaa
Kanamunaa käytetään todella monissa ruuissa, mutta harvemmin sitä yhdistetään tortilla-ateriaan. Tämän ainesosa on kuitenkin ehdottomasti kokeilemisen arvoinen.
Ruskista ja murskaa tomaatit
Herkullisen salsan saa helposti tehtyä itse ruskistamalla ja murskaamalla tomaatit. Sekaan voi vielä lisätä jalopeñoa ja valkosipulia.
Tee salsa karhunvatukasta
Kaikki tietävät mango- ja persikkasalsan, mutta salsan voi kuitenkin tehdä myös yllättävämmästä ainesosasta - karhunvatukasta. Kyseisen marjan kirpeänmakea maku sopii hyvin yhteen esimerkiksi jalopeñojen ja korianterin kanssa.
Kokeile eri juustoa
Monet laittavat tortilla-aterian sekaan cheddaria tai jotain tavallista arkena käytettävää juustoa, mutta vaihtelu virkistää tässäkin asiassa. Erilaisia juustoja on pilvin pimein ja siksi kannattaakin rohkeasti kokeilla uusia makuja. Esimerkiksi gorgonzola ja parmesaani ovat erinomaisia vaihtoehtoja.
Grillaa sekaan hedelmiä
Kesäaikana grillaus on todella suosittua Suomessa ja miksipä tätä valmistutapaa ei kannattaisi hyödyntää myös tortillojen yhteydessä. Voit heittää grilliin esimerkiksi ananaksen tai persikan paloja.
Käytä pähkinää
Myös pähkinä on sellainen ainesosa, jota käytetään monissa paikoissa, mutta jota ei kuitenkaan usein yhdistetä tortilloihin. Erilaisista pähkinöistä voi kuitenkin saada ateriaan kivasti lisämakua, ja siksi niistä kannattaisi tehdä esimerkiksi jonkinlainen kastike.
Aiemmin listasimme ruoka-aineita, joiden avulla voi saada iholleen päivetyksen. Pääset juttuun täältä.
Lähde: Huffington Post