Kuva: Shutterstock

Keskellä kesälomakautta ympäri Eurooppaa mellakoidaan turismia vastaan

31.07.2024 20:15 - Minttu Tikkanen / minttu.tikkanen@bauermedia.fi

Turisteihin on suhtauduttu paikoin vihamielisestikin.

Ympäri Eurooppaa ollaan tänä kesänä osoitettu rankasti mieltä turismia ja varsinkin yliturismia vastaan. Mielenosoituksia on järjestetty esimerkiksi Alankomaissa, Kreikassa ja erityisen suureellisesti Espanjassa.

Yhdessä Espanjan suurimmista kaupungeista Barcelonassa mielenosoitukset kohdistuivat heinäkuussa suoraan turisteihin, kun mielenosoittajat ampuivat turisteja vesipyssyillä ja huusivat näitä menemään kotiin. Myös turistien suosimalla Mallorcan saarella Espanjassa tuhannet ovat osoittaneet mieltään.

Asumisen hinnat ovat tavoittamattomissa

Turismia vastustavat mielenosoitukset kumpuavat pääosin siitä, että turistimassat sekä asuntojen muuttaminen esimerkiksi Airbnb-asunnoiksi syö paikallisilta elintilaa ja etenkin mahdollisuuksia kohtuuhintaiseen elämiseen.

CNN-uutismedialle paikalliset kommentoivat, että pystyäkseen asumaan Barcelonassa pitää asua useamman muun ihmisen kanssa, vaikka tienaisi ihan keskinkertaista palkkaa. Barcelonassa vuokrat ovat kivunneet arvioiden mukaan jopa 68 prosenttia vain vuosikymmenen aikana.

Samankaltaisista ongelmista kärsitään muissakin suosituissa turistikohteissa. Myös Venetsiassa asuntojen vuokrat ovat pompanneet pilviin, ja monet alkuperäiset putiikit ja yritykset on raivattu matkamuistomyymälöiden tieltä.

Useissa kaupungeissa massaturismia on pyritty hillitsemään myös luovin keinoin. Lisää aiheesta voit lukea alta.

Lue myös: Amsterdam suitsii liikaturismia rajulla toimenpiteellä

Lue myös: Venetsian kaupunki ottaa käyttöön pääsymaksun - syynä turistimassat

Lue myös: Näin Etelä-Euroopan hirmuhelteet vaikuttavat suomalaisten matkailutottumuksiin

Lähde: CNN

Kilpailut

Uusimmat