Espanjan ruokakulttuuriin lyhyt oppimäärä
Espanjanlainen ruokakulttuuri poikkeaa suuresti Suomalaisten ruokailutottumuksista. Siinä missä meillä painotetaan aamiaisen tärkeyttä, jättävät espanjalaiset aamupalansa syömättä. Töihin lähtiessä mukaan napataan vain kahvi. Ei ole siis ihme, että kymmenen ja yhdentoista välillä paikalliset kahvilat alkavat täyttyä nälkäisistä espanjanlaisista.
- Silloin he tilaavat Café con Lechen eli maitokahvin ja croissantin, Barcelonassa asuva OK-Matkojen opas Katja Näsänen kertoo Iskelmän haastattelussa.
Lounasaika koittaa puoli kahden aikaan ja jatkuu noin puoli viiteen. Päivällinen puolestaan nautitaan vasta iltakahdeksan jälkeen, joskus jopa vasta puoliltaöin.
Espanjassa ruokailuajat ovat melko tiukkoja, joten nälkä saattaa yllättää Suomalaisturistin ennen aikojaan. Silloin kannattaa suunnata tapaksille.
- Tapakset ovat pieniä ruoka-annoksia, joita nautittaan yleensä viinin kera. Niitä syödään aina yhdessä muiden ihmisten kanssa, Näsänen kertoo.
The Voice ja Iskelmä ovat osa SBS Discovery Mediaa.