Mikael Gabriel some-kirjoittelustaan: "Jos minulla on paska fiilis, haluan paskoa sun päälle"
Kun Mikael Gabriel, 27, tapasi kihlattunsa Trianan Iglesiasin, 33, kaksi vuotta sitten, muuttui artistin tyyli tehdä musiikkia. Erobiisit muuttuivat nopeasti rakkauslauluiksi - eivätkä jotkut ole muutoksesta pitäneet.
- Joillekin se voi olla vähän pliisua. Silleen, että mitä v*ttua kävi, en voi enää samaistua Mikluun. Mutta sitä olen todella paljon kelannut. Haluan olla koko kansan Miklu radiobiiseillä. Haluan tehdä parasta mahdollista populaarimusiikkia. Mutta se toinen minä, joka on minulle henkilökohtaisesti paljon tärkeämpi, on Faktoi, se jonka taakse piiloudun, Mikael kertoo Voice.fi:n haastattelussa.
Tunteiden purkaminen Faktoi-aliaksen kautta on Mikaelille tapa, mitä hän ei voisi tehdä Mikael Gabrielina. Faktoi on nimittäin vihainen nuori mies, kuka ei medioita kiinnosta. Faktoi-aliaksella mies voi sanoa miltei mitä tahansa, eikä sitä yhdistetä Mikael Gabrieliin. Tai jos yhdistetään, sitä ei saisi yhdistää.
- Jos mediat kiinnittävät huomiota, ne eivät edes mainitse Faktoi. Vaan ne sanovat, että Mikael Gabriel. Tämä on myös minulle ongelma Faktoin kanssa, minkä takia olen todella häilyvällä rajalla, että haluunko vain tehdä Faktoilla vai teenkö myös Mikael Gabrielina sellaista v*ttuilua, Mikael pohtii.
- Minusta tuntuu, että Mikael Gabrielia jengi ei tajua. Että onko tämä positiivinen jäbä, negatiivinen jäbä vai haluaako se hakata kaikki vai rakastaa kaikkia.
Kahden eri aliaksen takana on täysin erilainen artisti-imago, joka vaikuttaa myös kuuntelijoihin. Faktoin kuuntelijat eivät halua sanoa kuuntelevansa Mikael Gabrielia, koska kyseessä ei ole Mikael Gabriel, vaan astetta sanavalmiimpi räppäri, joka ei pelkää haistatella julkisesti.
- Mikael Gabrielista sanotaan, että "ai se Vain Elämää -jäbä?", kun taas Faktoista sanotaan, että "ai se jäbä joka haukkui noi räppärit p*lluiks?"
Mikael kertoo, että hänellä on vähintään kahtena tai kolmena päivänä viikossa huono päivä. Noina päivinä jokainen pienikin epäkohta hänen elämässään saa ravistelua; höykytyksen kohteeksi voi joutua sosiaalisessa mediassa tai tosielämässä kuka tahansa.
- Jos minulla on paska fiilis, haluan paskoa sun päälle sen sijaan, että hymyilisin jatkuvasti. Kun silloin en oikeastikaan halua hymyillä.
Nettiin helppo purkaa pahaa oloa
Tässä välissä Mikael mainitsee Twitter-kirjoittelunsa, jotka tunnetaan melko räväköinä.
- Kun jengi delaa jossain, siitä vaihdetaan lippu Facebookin profiilikuvaksi. Sitten kun jossain delaa 200 ihmistä enemmän, ketään ei kiinnosta. Kun kirjoitan tuollaisia jollekin Hesarin toimittajalle, että miten et tajuu, se on vähän silleen että: "En tajua miten sinulla riittää aika kirjoitella tällaisia, eikö sinulla ole hommia", Mikael huokaisee.
Ei, ei Mikaelilla ole hommia. Hän kertoo makoilevansa kotona viisi päivää viikossa, kun tuoretta musiikkia ei ole tullut vielä ulos tai levytys ei ole käynnissä. Artisti myöntää, että silloin liika luppoaika käy todella pitkäksi ja raskaaksi.
- Silloin minulla tulee kaikista isoimmat provot, kun ei ole tekemistä. Sitten alat biiffaa jengin kanssa ihan vaan sen takia, ettei ole tekemistä.
- Näen silloin kaikki maailman virheet paljon suuremmin. Someen on helppo purkaa niitä asioita. Niin kuin kaikki ihmiset varmaan purkaa nykyään aika helposti someen turhautumistaan elämään ja pahaa oloaan, kiirettä ja stressiä. Kaikkea.
Herkkyys lisää uskottavuutta?
Mikael epäilee sitä, että voiko Suomessa edes olla uskottava räppäri. Suomessa kun on täysin erilaista olla räppäri kuin esimerkiksi Yhdysvalloissa. Hän ei kuitenkaan koe, että hänen herkkyytensä vaikuttaisi hänen uskottavuuteensa räppärinä millään tavalla.
- Mielestäni se tuo vain lisää uskottavuutta. Kenet räppärit sinä tiedät, joka kasvattaa sen omat ruuat? Gabriel naurahtaa.
- Se on kaikista suurin uskottavuus, että olet aito ja oma itsesi, ja että teet just sen mitä teet. Sen takia vaikka taistelen itseni kanssa tuon poppipuolen ja räppipuolen kanssa, tiedän, että se poppi on minulle oikea juttu, koska se on mahdollistanut minulle kaikki asiat elämässä.
- Minun uskottavuuteni räppärinä ehkä tietyille ihmisille varsinkin, jotka ajattelee sitä, on varmaan se, kun toi jätkä on tehnyt aina sen mitä haluu. Että se on tuolla haukkunut ihmiset ja sen jälkeen laulaa Heliumia.
Vaikka "vihaajat" pitäisivät Mikael Gabrielia epäuskottavana, ei se artistia haittaa.
- Ne ei ymmärrä sitä, ei halua ymmärtää sitä tai haluaa vihata vain. Tai sitten niiden omassa elämässä on jotain, minkä takia he vihaavat kaikkea. Itse en edes jaksa vihata, vaan käyn vain kiinni sellaisiin epäkohtiin, mitä näen omassa näköpiirissäni.
Mikael ei itse halua alentua vihaamaan ensisilmäyksellä tai luomaan ennakkoluuloja ihmisistä.
- Olen pelle, jos ajattelen silleen.
(juttu jatkuu seuraavalla sivulla)
Jatka lukemista