Egotrippi valitsi uransa rakkaimmat kappaleet - kuuntele 25 vuoden parhaat helmet
Superego (1997)
Kakkosalbumin tekeminen uudessa levy-yhtiössä kävi kohtalaisen nopeasti, koska niin suuri osa levystä oli valmiina jo ennen esikoislevyn julkaisua.
- Unihiekkaa ja Tänään ei kukaan vastaa eivät olleet siinä vaiheessa vielä valmiina, mutta kaikki muut biisit taisivat olla, Knipi muistelee.
Egotrippi kiittelee edelleen Kari Hynnistä siitä, että hän otti Sonylta lähtöpassit saaneen nuoren yhtyeen levy-yhtiönsä listoille.
- Me olimme ensimmäinen suomenkielinen bändi, jonka hän otti listoilleen. Hän oli kokenut, että musiikillisesti emme ehkä ole niin suomalainen bändi kuin mitä muut Suomi-bändit, Mikki miettii.
Egotrippi oli täynnä virtaa, eikä kiveäkään jätetty kääntämättä bändin uran edistämiseksi.
- Me olimme tosi aktiivisia koko ajan, Knipi ja Mikki muistelevat.
- Olimme esimerkiksi kuukauden ajan Jyrki!-ohjelmassa house bändinä. Soitimme siellä kuukauden, ja ne harjoitteli livekeikkojen kuvaamista. Meidän esiintymiset eivät tulleet koskaan mistään ulos, kaksikko kertoo.
Silti tuokin pesti oli lopulta vaivan arvoinen. Bändi sai hyvää kokemusta kameroiden edessä soittamisesta sekä ilmaisen musiikkivideon.
- Saimme palkaksi sen, että meille kuvattiin Se on tosi jees -musiikkivideo. Video taas päätyi Jyrkiin soittoon ja lähtikin siitä tosi hyvään lentoon.
Superego toi Egotripille sen läpimurron, mikä vielä esikoislevyllä jäi uupumaan. Superego nousi albumilistalla sijalle 32 ja bändin tunnettuus alkoi kasvaa.
Mikin ja Knipin rakkaimpia kappaleita kysyttäessä olisi voinut kuvitella, että mainituiksi tulevat jo mainitut levyn hittikappaleet Unihiekkaa, Se on tosi jees tai Tänään ei kukaan vastaa. Toisin kuitenkin kävi.
Mikin valinta: Pako aavekaupungista
- Tällä levyllä pystyin osallistumaan enemmän biisintekoprosessiin. Minulle rakkain kappale onkin Atomic Swing -yhtyeeseen viittaava Pako aavekaupungista. Sitä on edelleen ollut kiva soittaa keikoilla, Mikki kertoo.
Pako aavekaupungista on puhdas instrumentaalikappale.
- Instrumentaalikappaleen tekeminen siihen aikaan oli aika outo veto meiltä, Knipi muistelee.
- Pide (Mikko von Herzen) teki tähän biisiin tekstinkin, mutta se oli aika kauhea. Päätettiin pitää se mieluummin instrumentaalina.
- Atomic Swingin kautta tuli se instrumentaalius. Levyn kansiteksteissäkin tämä biisi on omistettu niille, Mikki muistelee ruotsalaisyhtyettä.
Knipin valinta: Ympyrä
- Ympyrä on sellainen biisi, jonka takana pystyn yhä seisomaan suoraselkäisenä. Se oli viimeisiä biisejä, mitä Superegolle tehtiin, Knipi kertoo.
- Minun mieleeni on hyvin jäänyt se sessio, missä aamuyöllä neljältä kuunneltiin biisiä studiossa ja fiilisteltiin, että nyt tuli tehtyä tosi kova biisi, Knipi jatkaa.
Ympyrä on tuttu kappale myös Egotripin keikoilla kävijöille.
- Se on siitä jännä kappale, että lähtee keikoillakin aina spontaanisti. Ei sitä tarvitse kauheasti treenata.
Alla kuultavana koko Superego-albumi, mutta seuraavalla sivulla siirrytään Alter Ego -levyyn, joka toi bändille komean listasijoituksen, mutta muistetaan silti floppina.
(juttu jatkuu seuraavalla sivulla)
Jatka lukemista