Tappoiko grunge tukkahevin? Twisted Sister -laulaja jyrähtää: "Siitä tuli liian kaupallista"
80-90-lukujen taitteessa elettiin siirtymävaihetta metallimaailmassa. Uudet yhtyeet, kuten Nirvana, Soundgarden ja Pearl Jam nousivat tunnetuiksi. 80-luvun aikana kaupallistuneet, näyttävästi pukeutuneet ja esiintyneet "tukkahevibändit" saivat väistyä. Twisted Sister -yhtyeen nokkamies Dee Snider kertoi Ultimate Guitarille oman näkemyksensä siitä, mitä tapahtui.
- Kun uudet yhtyeet tulivat julkisuuteen, niiden musiikkia ei edes kutsuttu grungeksi. Niin se menee titteleiden kanssa - yhtyeet eivät itse nimittäneet musiikkiaan heavy metalliksi, punkiksi tai tukkaheviksi. Toimittajat keksivät tittelit, useimmiten negatiivisessa merkityksessä. Ja artistit, joita nimitettiin noilla termeillä, vihasivat niitä, hän taustoittaa.
- Jos Pearl Jamille tai Soundgardenille mainitsi grungesta, he kävivät kimppuun. Ne olivat vain rockbändejä. Ja jos jotkut, niin Soundgarden ja Alice In Chains olivat metallibändejä. Hehän olivat kiertueella Ozzy Osbournen kanssa! Snider kertoo.
Snider työskenteli aikanaan radiossa. Hän muistaa hyvin ajan, kun hän alkoi soittamaan uusien bändien musiikkia ohjelmassaan.
- Ajattelin, että tämä on loistavaa, raskasta uutta kamaa. Sitten se määriteltiin grungeksi ja sen jälkeen tukkahevin tappajaksi. Se oli kamalaa.
Sniderin mukaan grunge ei syrjäyttänyt 80-luvun pitkätukkatähtiä, vaan bändit olivat itse syyllisiä suosionsa hiipumiseen.
- En syytä musiikkia. Tukkahevi teki sen itselleen. Siitä tuli liian kaupallista, ja bändit eivät tehneet muuta kuin akustisia kappaleita ja voimaballadeja. Se ei ollut enää metallia. Sen täytyi mennä, sen täytyi muuttua, Snider kertoo.
Lue myös: Tuottaja tyrmäsi Twisted Sisterin hittibiisin - laulaja aneli, jotta se saatiin levylle
Lue myös: Twisted Sister -keulakuva puhuu AC/DC:n paluusta: 'He ovat jälleen yhdessä'
Lähde: Ultimate Guitar