Kuva: Senja Rapila

Mariska palkittiin Iskelmä-Finlandialla

02.08.2024 12:15 - Sanni Seppä / sanni.seppa@bauermedia.fi

Mariska on tehnyt soolouransa lisäksi musiikkia myös monille muille tunnetuille artisteille.

Muusikko ja laulaja-lauluntekijä Mariska, eli Anna Maria Rahikainen, 45, palkittiin vuoden 2024 Iskelmä-Finlandialla Tapsan Tahdit -tapahtumassa. Palkinnon arvo on 15 000 euroa ja se myönnetään kevyen musiikin tekijälle, joka on ansiokkaasti edistänyt suomalaista iskelmä- ja populaarimusiikkia.

Mariska on tehnyt soolouransa lisäksi paljon kappaleita myös muille artisteille. Mariskan kappaleita ovat esittäneet muun muassa Jenni Vartiainen, Paula Koivuniemi, Yö ja Anna Puu

- Mariska on hyvin poikkeuksellinen taiteilija, jonka luomat sanat on polttomerkitty iskelmämusiikin elävään historiaan. Esimerkiksi ’Missä muruseni on’ ja ’Mestaripiirros’ ovat valtavan monelle suomalaiselle kuin tarinoita heidän omasta elämästään, sanoo voittajan valinneen raadin puheenjohtaja Aki Karjalainen Nokian kaupungin tiedotteessa.

Palkinto jaettiin tänä vuonna 22. kerran. Sen ovat aiemmin voittaneet muun muassa Tuure Kilpeläinen, Mikko Alatalo, Arja Koriseva ja Vicky Rosti.

(kuva: Emmi Moilanen)

Juha Vainio -palkinto maineikkaasta urasta laululyriikan parissa meni tänä vuonna myös Mariskalle. Voit lukea lisää alta.

Lue myös: Juha Vainio -sanoittajapalkinto tänä vuonna Mariskalle

Lue myös: Ensimmäisiä menestyviä naisräppäreitä olleen Mariskan biisejä sensuroitiin aluksi: "Siitä tapeltiin"

Lue myös: Äitiys toi Mariskalle tunteen, että "kaikki järjestyy": "Olen ollut vähän yksinäinen kettu aiemmin"

Lähde: Nokian kaupunki

Kilpailut

Uusimmat