Kuva: Ari Lahti / All Over Press

"Se oli tosi synkkä paikka" - Mariko avoimena keikkojen jälkeen koetusta tyhjyydestä

19.08.2024 19:15 - Vilma Toikka / vilma.toikka@bauermedia.fi

Mariko kertoo Sunnuntaibrunssi-podcastissa millaista oli kasvaa aikuisuuteen julkisuuden pyörteissä.

Kwan-yhtyeestä suuren yleisön tietoisuuteen noussut Mariko Pajalahti, 45, vieraili Esko Eerikäisen Sunnuntaibrunssi-podcastissa. Eerikäinen tiedustelee haastattelussa Marikolta, millaista oli kasvaa aikuisuuteen julkisuuden kovassa pyörteessä.

- Kasvaa aikuisuuteen äkkijyrkässä julkisuuden kulmassa, on aikamoinen homma jo itsessään. Ilmeisesti aika monella artistilla on tosi iso ristiriita kotiarjen ja esiintyvän elämän välillä, Mariko kertoo Eerikäiselle.

Mariko muistelee, että keikkojen jälkeen hänet valtasi tyhjyys, jota ei ollut helppo käsitellä.

- Mulla kävi melkein vääjämättä se, että kun me tultiin rundilta himaan, niin mä tipuin aivan tyhjyyteen. Se oli tosi synkkä paikka. 

- Edelleen aikuisena mulla käy sitä, mutta mä osaan ehkä vähän enemmän käsitellä sen.  Mutta se on tosi hevi paikka. Itseasiassa siitä ei oo hirveän kiva puhuakkaan. 

Marikon mukaan suurin ja tärkein asia oli se, että bändissä jokainen tuki toinen toistaan. 

Keikkatauolla oleminen on hänen mukaansa todella vaarallinen vaihe artisteille. 

- Se mitä helposti käy, kun on isosti esillä, on se, että omakuva ja itsetunto rupee pikkasen ripustautuun siihen, että jengi on aivan valtavan innoissaan susta.

- Sitten kun se iso hässäkkä laitetaan breikille, niin siinä tapahtuu joku murtumakohta, koska yhtäkkiä pitääkin löytää ne samat itsetunnon muodot ihan siitä arkielämästä. 

Mariko kertoo, että hänen pakokeino julkisuudesta oli eristäytyä täysin yksin kotiin joksikin aikaa. Välillä palautuminen vei pidemmän aikaa, kun taas välillä asiat sai prosessoitua nopeammin. Nykyään hän kokee tarvitsevansa tyhjyyttä myös lapsiarjessa, sillä ura on energisesti vaativaa.

-  Se tuntuu raskaalta, mutta mä tarviin sen tyhjyyden, jotta mä voin taas olla siinä toisessa kohtaa elämääni läsnä. Ehkä mun pitää opetella ottaan tyhyjyyspäivä aina, kun mä tuun sieltä rundilta takas. 

- Sillon kun oli nuorempi, ja mä en hirveesti ollu parisuhteissakaan, niin sillon mulla oli myöskin tila ja vapaus tehä just niin kun mä haluan. Se tavallaan lisäsi sitä yksinäisyyden tunnetta, että kukaan ei tuu repiin mua täältä väkisin, mutta sitten siinä oli se vapaus. Nyt mä joudun ryhmittelemään mun vapautta eri tavalla. 

Marikon haastattelun voit kuunnella kokonaisuudessaan alta. Jos linkki ei näy, löydät haastattelun myös täältä.

Lue myös: Tässä ovat kesän soitetuimmat radiokappaleet - ykkösenä suosittu kotimainen yhteisbiisi

Lue myös: "Lopulta heräät hedelmöitysklinikalta" - uutuuspodcastissa avointa puhetta isyydestä

Voice.fi ja Radio Nova ovat osa Bauer Mediaa.

Kilpailut

Uusimmat