Kuva: Mikko Räsänen

Miten syntyi legendaarisen ysärihitin tarttuva kertosäe? Waldolta hämmentävä paljastus

02.09.2024 20:15 - Reija Saarinen / reija.saarinen@bauermedia.fi

Waldo tähdittää kuluvana syksynä Vain elämää -ohjelmaa.

Yksi suomalaisen ysärimusiikin suurista on Waldo´s People, jonka solistina toimi Waldo eli Marko Reijonen. Yhtye teki uransa aikana lukuisia hittejä, joista tunnetuin lienee vuonna 1998 julkaistu U drive me crazy

Radio Novan Anssi Honkanen jututti Waldoa Radio Novan Klassikot -ohjelmaosiossa, jossa artisti avasi biisin erikoista tekoprosessia. Levyä tehtiin Ruotsin Malmössä, mutta tekoprosessi keskeytyi hetkellisesti Waldon isän menehdyttyä.

- Joulukuun ensimmäisenä päivänä isäni kuoli ja keskeytimme levyn teon hetkeksi. Kauniit ja rohkeat -sarjasta tuttu Ronn Moss pyysi sitten minut, sisarukseni sekä äitini viettämään hänen luokseen aikaa Los Angelesiin. Samaan aikaan tuottaja jatkoi levyn tekoa siellä Malmössä, Waldo muistelee. 

U drive me crazy -kappaleeseen oli tehty jo kitarariffit, huudot sekä Waldon räpit. Sen sijaan tarttuva kertosäe vielä uupui. Sitten eräänä yönä, kello 05.00, Waldo heräsi Ruotsista tulleeseen puheluun. 

- Pojat sieltä sitten soittivat ja kertoivat, että he olivat keksineet kappaleeseen hyvän kertosäkeen. Olivat kuulemma antaneet solisti-Jessicalle äänityskoppiin pullon vodkaa ja pyytäneet vetämään nauhalle kaikkea, mitä mieleen tulee. Toisin sanoen kertosäe on tehty freestylella ja vahvassa humalassa, Waldo naurahtaa. 

Kuten arvata saattaa, oli hommassa toki omat haasteensa.

- Olihan siinä tietenkin ongelmia sen kertosäkeen nauhoittamisessa, että Jessica pysyi rytmissä, sillä kaikkihan sen tietää, että kun alkoholia nauttii, reaktiot heikkenevät. Mutta ehkä siinä sitten on sellainen sopiva takakeno, vähän sillee punkmielessä. 

Kappaleesta tuli hitti ja kyseisen biisin musiikkivideo olikin ensimmäinen suomalaisyhtyeen video, joka soi säännöllisesti musiikkitelevisio MTV:n pohjoismaisessa versiosssa.

Biisin pääset kuuntelemaan alta. 

Lue myös: Waldon hitiksi noussut somejulkaisu kertoo ihmisten pahasta olosta - "Todella surullista"

Lue myös: Waldo teki nuorena kesätöitä Ritari Ässän puhuvan auton kanssa - esitykset vaativat luovuutta

Radio Nova ja Voice.fi ovat osa Bauer Mediaa. 

Kilpailut

Uusimmat