Kuva: AOP

Gasellit-yhtyeestä tutun DJ Ibusalin taiteilijanimi sai alkunsa Hätä-Miikan hauskasta heitosta: "Sitten se jäi"

09.10.2024 14:15 - Sanni Seppä / sanni.seppa@bauermedia.fi

Tuomas Pietikäinen tekee soolouraa DJ-nimellään Gasellit-yhtyeen ohella.

Tuomas Pietikäinen tunnetaan parhaiten Gasellit-yhtyeen Thube Hefnerinä, mutta hänellä on myös toinen taiteilijanimi: DJ Ibusal

Pietikäinen on tehnyt soolouraa DJ Ibusalina jo useita vuosia, ja hänen tunnetuimpia kappaleitaan ovat muun muassa Pilalla, Anna mun olla rauhas ja Illmane. Pietikäinen on julkaissut DJ-nimellään jo neljä albumia, joista uusin, Mukava paikka julkaistiin perjantaina 4. lokakuuta.  

Artisti kävi Suomiräp Radion haastattelussa kertomassa uudesta levystään ja tuli samalla paljastaneeksi, mistä hänen erikoinen DJ-nimensä oikein sai alkunsa. 

Voit myös kuunnella haastattelun alta tai Podplaysta.

Nimi juontaa juurensa Pietikäisen DJ-taustaan, sillä hän tykkäsi etenkin nuorempana soitella paljon levyjä ja tehdä erilaisia kasetteja ja DJ-mixtapeja sukulaisille ja kavereilleen synttärilahjaksi. Pietikäinen oli siihen asti toiminut nimellä DJ Prince of Northside.

Eräänä päivänä Pietikäisen ystävä ja Gasellit -yhtyeestä tuttu Hätä-Miikka, eli Miikka Niiranen heitti Pietikäiselle osuvan huomion, jonka pohjalta nykyinen taitelijanimi jäi elämään. 

- Hätis sanoi jossain vaiheessa, kun vedin kipulääkkeitä johonkin darrapääkipuun, että "äijä aina syö noita, sun pitäisi olla DJ Ibusal mieluummin". Sitten se jäi, Pietikäinen muistelee haastattelussa. 

Pietikäinen (oik.) vaikuttaa myös Gasellit-yhtyeessä. (kuva: AOP)

DJ Ibusalin ensimmäinen soololevy Mt. Everest näki päivänvalon vuonna 2013, kun Aivovuoto-yhtyeen Lobo oli innostanut Pietikäistä testaamaan siipiään sooloprojektin parissa. Pietikäinen päätti julkaista ensimmäisen soololevynsä DJ-nimellään, vaikka olikin aloittanut räppäämään. 

- Siinä vaiheessa kun mietittiin millä nimellä tämä [levy] pannaan pihalle, niin se estetiikka oli vähän samanlaista kuin niissä DJ-mixtapeissa. Sitten ajattelin, että eikös tämä voi nyt sitten vain olla DJ Ibusal –jatkumoa, nyt se sitten vain räppää se DJ. Sitten se nimi jäi tälle projektille, vaikka siinä on räppäri kehissä eikä DJ, Pietikäinen naurahtaa. 

Lue myös: Joel Hokka mietti jopa kiertueen keskeyttämistä pahan unettomuuden vuoksi: "Siinä murtuu kuka tahansa"

Lue myös: Yksi kappale vei Anssi Kelalta vuosikymmeniä kirjoittaa: "Mulle äärimmäisen merkityksellinen"

Lue myös: Pehmoainon tyyliin ei kuulu pikamuoti - paljastaa, mistä tekee parhaat kirppislöytönsä

Voice.fi, SuomiRäp ja Podplay ovat osa Bauer Mediaa.

Kilpailut

Uusimmat