Kuva: Pasi Murto / All Over Press

Manuela Bosco: "Mä tiesin, että jos jatkan tätä mallia niin mä kuolen"

27.09.2024 14:15 - Vilma Toikka / vilma.toikka@bauermedia.fi

Bosco kertoo Sunnuntaibrunssi-podcastissa isän menetyksestä.

Kuvataitelija, kirjailija, näyttelijä ja entinen yleisurheilija Manuela Bosco, 42, vieraili Esko Eerikäisen luotsamaassa Sunnuntaibrunssi-podcastissa. Haastattelussa Bosco muistelee vaikeaa nuoruuttaan isän kuoleman jälkeen.

Boscon urheilu-ura oli menestyksekäs. Hän osallistui muun muassa Sydneyn olympialaisiin vuonna 2000. Boscolla on lukuisia nuorten Suomen mestaruuksia sekä hallikisoista aikuisten sarjoista kaksi mestaruutta, yksi hopea ja kaksi pronssia. Bosco kilpaili 100 metrin aidoissa.

18-vuotiaana Bosco osallistui olympialaisiin. Juuri ennen olympialaisia hänen vanhempansa kuitenkin erosivat.

- Siinä tapahtui asioita mun perhesuhteessa. Isä ja äiti olivat vähän ennen olympialaisia eronneet. Isä oli löytänyt jo uuden vaimon, joka oli raskaana. Se oli mulle niin iso shokki, koska se oli tapahtunut vähän tietämättäni, Bosco kertoo.

- Suhde isääni oli tiivis, joten tuntui siltä, että maailmani särkyi. En pystynytkään luottamaan. Tosi paljon tiedostamattani sisälleni alkoi kasautua epävarmuutta, epäluottamusta, vihaa ja anteeksiantamattomuutta.

Myöhemmin Boscon isä menehtyi aivosyöpään. Se sairastutti Boscon syömishäiriöön. Hän yritti kontrolloida elämäänsä sairauden kautta. Muutama kuukausi isän menehtymisen jälkeen Bosco koki, että elämä muuttui. 

- Tuli täydellinen romahdus. Se romahdus tarkoitti mulle sitä, että kirjaimellisesti kaaduin polvilleni ja pyysin, että jos on olemassa suurempi totuus ja jos tämä ei olekaan totta. Jos kuolema ei olekkaan totta, niin näyttäkää mulle, että mikä on. 

Kuoleman läheisyys ja elämän rajallisuus olivat tulleet Boscon elämään syvällä ja koskettavalla tavalla. Hän koki, että hän haluaa vielä elää intohimoisesti, olla onnellinen, iloinen ja tuntea palavasti elävänsä.

- Mä tiesin, että jos jatkan tätä mallia niin mä kuolen.

- Psyykkeen rakentamisesta alkoi mun tietoinen matka sisäänpäin. Psyykkeen ja mielen ohjelmointi ja niiden kyseenalaistaminen ja, että onko itseasiassa olemassa jotain muutakin kuin tää pelkkä meidän fyysinen materiaalinen maailma.

Boscon haastattelun voit kuunnella kokonaisuudessaan alta. Jos linkki ei näy, löydät haastattelun myös täältä.

Lue myös: Radiojuontaja Rea Tallgren äitiyden alkuajoista: 'Tuli olo, että mitä me on menty tekemään'

Lue myös: Klassikkokirjasta tehdään uusi elokuvasovitus - päärooleissa Jacob Elordi ja Margot Robbie

Voice.fi ja Radio Nova ovat osa Bauer Mediaa.

Kilpailut

Uusimmat