Kuva: Tomi Natri / All Over Press

Sami Kuronen ei ollut äitinsä kanssa tekemisissä 14 vuoteen: "Ei me niitä vuosia saada takaisin"

30.09.2024 18:15 - Vilma Toikka / vilma.toikka@bauermedia.fi

Kuronen kertoo kokeneensa syyllisyyttä välirikosta äitiinsä.

Juontaja Sami Kuronen, 50, vieraili Esko Eerikäisen luotsaamassa Sunnuntaibrunssi-podcastissa. Hän avaa haastattelussa välirikostaan äitinsä kanssa. Kun Kurosesta hiljattain julkaistu elämäkerta kirjaprojekti alkoi, hän laittoi äidilleen viestin ensimmäistä kertaa 14 vuoteen. 

- 14 vuoden tauon jälkeen rohkaistuin laittamaan äidilleni viestin, että nyt ollaan tekemässä elämäkertaa ja meidän välirikkomme on vaikuttanut niin paljon elämääni, että on melkein pakko tästä puhua tavalla tai toisella, Kuronen kertoi Eerikäiselle. 

Kun Kurosen äiti vastasi myöntävästi hänen kysymykseensä, alkoi suhteen rakentaminen uudelleen 14 vuoden jälkeen.

-  Ollaan nähty muutaman kerran viimeisen vuoden aikana, soiteltu ja viestitelty enemmän kun 14 vuoden aikana yhteensä. Molemmat tiedostetaan se, että 14 vuotta on pitkä aika ihmiselämässä ja ei me niitä vuosia saada takaisin.

- On tapahtunut valtavaa kehitystä meissä molemmissa näiden vuosien aikana. Olemme ihan erilaisissa elämäntilanteissa molemmat nyt, kun silloin kun tämä välirikko tuli. Me tutustaan toisiimme tällä hetkellä uudestaan.

Kurosen mukaan ensitapaaminen vuosien jälkeen oli jännittävä.

- Tosi jännittynyt. Se, että miltä äiti näyttää ja miltä hän kuulostaa, mitä hänelle kuuluu ja mitä hänelle on tapahtunut, mitä kaikkea hänen elämässään on ollut tämän 14 vuoden aikana. 

Kuronen kertoo, että vaikka välirikko on ollut pitkä, oli heti ensimmäisestä tapaamisesta lähtien kaikessa paljon myös tuttua ja uusi arki lähti yllättävän hyvin rullaamaan heidän välillään. 

- Ei me ihmeitä tässä odotella, mutta toivoa on molemmilla, että pystyttäisiin luomaan jonkinnäköinen suhde välillemme vielä. Totta kai on myös tärkeää se, että oma tytär, joka ei käytännössä tunne mun äitiä ollenkaan, niin heillekin syntyisi suhde.

Kuronen kertoo tunteneensa syyllisyyttä välirikostaan äitiinsä etenkin ensimmäisinä vuosina, kun välit olivat menneet. Hän mietti, että olisiko hän voinut tehdä asioita toisin tai tehdä jotain enemmän.

- Kun tiedosti sen, että tangoon tarvitaan tässäkin tapauksessa aina kaksi. Oli sellaisia asioita, joihin en vaan pystynyt vaikuttamaan. Vähän sama asia, kun parisuhteissa ja muissa, sitten kun oli niitä hankalia tilanteita niin ei osannut vaan käsitellä niitä ehkä sillä tavalla, kun olisi pitänyt.

- Aina silloin tällöin tuli äiti mieleen. Niin julmalta ja kamalalta kun se kuulostaakin sanoa ääneen, niin oli onnistunut kylmettämään ne suhteet jotenkin niin täydellisesti, että hän on osa mun perhettä, mutta aika kaukainen aikuinen tuolla jossain.

Kurosen haastattelun voit kuunnella kokonaisuudessaan alta. Jos linkki ei näy, löydät haastattelun myös täältä.

Lue myös: Manuela Bosco: "Mä tiesin, että jos jatkan tätä mallia niin mä kuolen"

Lue myös: 'Tämä on todellinen painajainen' - töissä olleet toimittajat muistelevat Estonian uppoamista

Voice.fi ja Radio Nova ovat osa Bauer Mediaa.

Kilpailut

Uusimmat