Ethän anna menneisyyden haamujen sabotoida nykyistä suhdettasi? 5 paljastavaa merkkiä
Aikaisemmat elämänkokemukset saattavat vaikuttaa meihin yllättävänkin paljon. Erityisesti tämän saattaa huomata deittaillessa tai uuden parisuhteen alussa. Omista virheistä ja kokemuksista on hyvä ottaa opiksi, mutta menneisyyteen ei saisi jäädä kuitenkaan vellomaan liikaa.
YourTango kokosi yhteen merkit, jotka paljastavat menneisyytesi vaikuttavan myös nykyiseen parisuhteeseesi.
1. Heijastat omia epävarmuuksiasi muihin
Jos hartioillasi lepää henkinen painolasti edellisen parisuhteen jäljiltä on mahdollista, että sorrut peilaamaan omia epävarmuuksiasi muihin.
Tämä voi tarkoittaa esimerkiksi treffeillä sitä, että ajattelet deittikumppanisi tuomitsevan sinut hyvin nopeasti, jos olet itse ensin tehnyt nopeita johtopäätöksiä uudesta tuttavuudestasi. Tällainen epävarmuus voi aiheuttaa sen, että vaikutat tahtomattasi kylmältä.
2. Olet vainoharhainen
Jos edellinen suhteesi on päättynyt ikävästi, on normaalia tuntea olonsa epäileväiseksi uuden parisuhteen alussa. Jos alat kuitenkin epäillä kumppaniasi jatkuvasti kaikesta, liiallinen vainoharhaisuus saattaa tuntua toisesta osapuolesta takertuvalta tai häneen yksityisyyttään rikkovalta.
On hyvä muistaa, että kukaan ei halua olla jatkuvan tarkkailun alaisena etenkään silloin, jos syytä epäluuloisuuteen ei todellisuudessa ole lainkaan.
3. Vertailet uutta kumppania entisiin rakkauksiisi
On mahdollista, että deittikumppanisi tietyt piirteet tai tavat muistuttavat sinua entisestä suhteestasi. Jos edellinen suhde on päättynyt ikävällä tavalla, näitä ajatuksia voi olla vaikea hiljentää mielestään.
Kokeile täysin päinvastaista ajatusmallia. Ikävien muistojen hiipiessä mieleen ala listata hyviä puolia, jotka nykyinen kumppanisi omistaa. Pian huomaat, että et voi edes vertailla häntä ja edellistä rakastasi, sillä nykyisesi voittaa näissä seikoissa eksäsi mennen tullen.
4. Salailet asioita
Parisuhteessa luottamuksen tulisi olla sillä tasolla, ettei kumpikaan teistä koe tarvetta salailla asioita toiselta. Salailun tarve voi siis kieliä luottamuspulasta, jota tunnet kumppaniasi kohtaan.
Kerro rohkeasti uudelle kumppanillesi, mistä aikaisemmista kokemuksista luottamuspulasi kumpuaa. Yhdessä keskustelemalla vältätte sen, että menneisyyden taakkasi alkaa rasittaa myös nykyistä suhdettanne.
5. Et uskalla sitoutua täysin
Sinkkuudessa ja yksin olemisessa ei ole mitään vikaa, mutta jos etsit rakkautta ja huomaat sitoutumiskammosi olevan jatkuvasti esteenä suhteen muodostumiselle, on aika ottaa hetki itsetutkiskelulle.
Kysy itseltäsi mikä saa sinut vetäytymään viime hetkellä ennen suhteen virallistamista? Tehokkain keino sitoutumiskammosta ylipääsemiseen on vain antaa mennä. Salli itsesi luottaa jälleen uuteen ihmiseen.
Lue myös: Onko kumppanisi onneton suhteessanne? 10 merkkiä paljastavat, vaikka hän ei sitä itse myönnä
Lue myös: Asiat, jotka saavat miehen tuntemaan itsensä epävarmaksi suhteessa - syyllistytkö?
Lähde: YourTango