Kuva: Shutterstock

Onko ystävyysuhteesi myrkyllinen? 4 vinkkiä, joiden avulla katkaiset ystävyytenne onnistuneesti

29.05.2023 18:15 - Sanni Seppä / sanni.seppa@bauermedia.fi

Vaikka ystävyyden katkaiseminen on vaikeaa, ei omia rajojaan kannata venyttää loputtomasti.

Kirjoitimme aiemmin myrkyllisten ystävyyssuhteiden varoitusmerkeistä, joissa esiin nousivat muun muassa luottamuspula ja ystävien välinen kilpailuasetelma. Jos olet tunnistanut ystävyyssuhteessasi myrkyllisiä piirteitä, haluat ehkä katkaista sen. Ystävyyden päättäminen ei kuitenkaan ole helppoa. Tämän vuoksi listasimme alas neljä vinkkiä, joista voit saada apua ihmissuhteesi katkaisemiseen.

1. Kysy ulkopuolisen mielipidettä 

Toisinaan kannattaa kysyä ulkopuolisen objektiivista mielipidettä. Näin voit saada uutta näkökulmaa ihmissuhteeseesi ja mahdollisesti myös vahvistusta kokemillesi vääryyksille. Ystävyyssuhteen katkaiseminen voi olla paha paikka, jota ulkopuolisen näkemys saattaa kuitenkin vahvistaa ja helpottaa.

2. Aseta rajat

Jos et halua katkaista välejä kokonaan, vaan haluat saada ihmissuhteenne toimimaan, kannattaa asettaa rohkeasti uusia rajoja. Muista, että sinä et ole heittopussi, jota voi kohdella miten sattuu, vaan sinullakin on oikeus kertoa tunteistasi ja sanoa ei. Mieti, millainen käytös on sinulle ok ja millainen ei.

3. Hiljainen hiipuminen 

Kun ette enää näe tai soittele usein, lähtee ystävyyssuhde usein luonnollisesti vain hiipumaan. Tällöin ystäväsikin saattaa ymmärtää kuin huomaamatta, että ihmissuhteenne on loppumassa. Ystävyyden hiipuminen on myös toisinaan täysin luonnollista ja se voi tuntua siltä ystävästäsikin ilman sen suurempaa draamaa. 

4. Puhu suoraan 

Kerro rohkeasti omista tuntemuksistasi ja siitä, mikä sinun mielestäsi suhteessanne mättää. Tämä voi johtaa kiusallisiin keskusteluihin, mutta on sen arvoista. Muista pysyä kuitenkin vahvana, jos ystäväsi kieltäytyy esimerkiksi ymmärtämästä pointtiasi tai aloittaa väittelyn. Sinulla on oikeus puhua suoraan. Muista, että rauhallinen ja kohtelias keskustelunavaus tuottaa yleensä parhaimman tuloksen. 

Lue myös: Tökkiikö nettideittailu? 3 helppoa vinkkiä Tinder-keskusteluiden aloittamiseen

Lue myös: 4 hälytysmerkkiä, joista tunnistat, että olet jumissa "situationshipissä"

Lue myös: 3 varoitusmerkkiä, joista tunnistat, oletko ajautunut laastarisuhteeseen

Lähde: Women's Health

Kilpailut

Uusimmat