Herkuttele tattari-taatelipuurolla - resepti, jonka nimeen Satu Silvo vannoo edelleen
Äskettäin ilmestyneeseen Satu Silvo & Silvoplee -teokseen sisältyy helsinkiläisen Silvoplee-ravintolan suosittuja reseptejä. Yksi niistä on omistajattaren Satu Silvon oma henkilökohtainen suosikki. Hän kertoo nauttivansa tattari-taatelipuuroa lähes päivittäin aamupalalla.
- Tuorepuuro on ihana, nautinnollinen aamupala, eikä tässä ole tingitty mausta. Resepti kuuluu Silvopleen pitkäaikaisiin suosikkeihin, vinkkaa Silvo.
Katso alta, miten sinäkin voit tehdä oman tuorepuuron aamupalallesi.
Tattari-taatelipuuro
Neljälle
300 g kokonaisia tattarisuurimoita
100 g kuivattuja kivettömiä taateleita
2 dl vettä
Laita tattarisuurimot likoamaan kylmään veteen noin kolmeksi tunniksi tai yön yli. Liota taateleita pehmeiksi kädenlämpöisessä vedessä noin puoli tuntia.
Siivilöi suurimoiden vesi pois ja vaihda aina uuteen, kunnes vesi jää kirkkaaksi. Kaada vesi pois sekä tattarista että taateleista. Laita tattari ja 2 dl vettä tehosekoittimeen. Lisää hiljalleen tehoa, lisää joukkoon taatelit ja anna pyöriä, kunnes samettisen pehmeä puuro on valmis.
Lue myös: Herkuttelijan marjainen kvinoa-aamupala vie kielen mennessään - katso resepti
Lue myös: Kukkakaalidippi on uusi superherkku - katso helppo ohje
Lue myös: Suklaakakun resepti villitsee internetin - sopii hyvin allergisille
Lue myös: Meri-Tuuli Lindström ohjeistaa pataruokien tekoon - Katso luistelupossun resepti!