Älä anna pelon enää rajoittaa sinua - neuvot, jotka auttavat päästämään irti tunteesta
Jokainen meistä kohtaa elämänsä aikana epämukavia tilanteita, joita kohtaan voi ennen pitkään kehittyä jopa pelon tunteita. Jos siis oma työnkuva tai ihmissuhteissa eteneminen saa olon tuntumaan kauhistuneelta, olisikin hyvä ottaa aikaa itselleen ja pohtia, mistä pelokkuuden tunteet todellisuudessa kumpuavat.
MindBodyGreen-sivusto listasi neuvot, joiden avulla pelosta irti päästäminen on hieman helpompaa.
Panosta juuri niihin asioihin, joita haluaisit paeta
Tehokas keino pelosta irti päästämiseen on kääntää negatiiviset tunteet voimavaraksi. Muuttamalla entisiä toimintamalleja myös muutos on mahdollinen.
Jos saat itsesi jatkuvasti kiinni ajatuksesta, kuinka vihaat työtäsi, olisi hyvä tutkiskella hieman itseään. On hyvä varmistua siitä, että et tunne työtäsi epämieluisaksi vain sen takia, että olet ajautunut vaikkapa liian haastaviin työtehtäviin ja pelkäät, että et suoriudu niistä kunnialla.
Tiedosta siis mistä negatiiviset tunteet todellisuudessa kumpuavat. Tämän jälkeen on helpompi ryhtyä työstämään tunteitaan ja sitä, mihin suuntaan elämän toivoisi kulkevan.
Opi sietämään epävarmuutta
Kun opit poistumaan säännöllisesti omalta epämukavuusalueeltasi, annat itsellesi mahdollisuuden kokea uusia asioita ja tilaisuuden tavata erilaisia ihmisiä. Tavoitteiden saavuttaminen vaatii myös epätietoisuuden sietämistä, eikä tulevaisuuttaan pidä yrittää kontrolloida liikaa. Tartu siis rohkeasti erilaisiin tilaisuuksiin, sillä tavoitteiden toteutuminen voi tapahtua myös yllättävällä tavalla.
Opettele luottamaan elämään
Päästäkseen pelon tunteista niitä tulisi työstää myös tietoisesti. Muista, että murehtiessasi kaikkia epäonnistumisen mahdollisuuksia, energia on pois myös voimavaroistasi tavoitella onnistunutta suoritusta.
Ryhdy siis toimeen lähtökohtaisesti ajatuksesta, että teet parhaasi, äläkä keskitä ajatuksiasi mihinkään muuhun. Kun et uhraa voimavarojasi murehtimiseen, itseluottamuksesi kasvaa, jolloin myös onnistumisen mahdollisuus on yhä suurempi.
Lue myös: Mitä aivoissa tapahtuu, kun kohtaa pelkonsa?
Lue myös: Mitä sinä pelkäät? 10 oudointa fobiaa listattiin
Lue myös: Etkö pelkää pimeää? Katso hyytävät kuvat ja mieti uudestaan
Lähde: MindBodyGreen