Tiedätkö mitkä kasvikset sisältävät eniten torjunta-aineita? Katso yllättävä lista
Moni suosii luomutuotteita, mutta osa kokee, että luomutuotteista pitää maksaa turhankin kova hinta. Toiset taas ovat valmiita maksamaan siitä, että ravinto on puhtaampaa ja sisältää vähemmän torjunta-aineita. Ravinnon puhtauteen voi vaikuttaa kuitenkin myös muillakin valinnoilla, esimerkiksi suosimalla kasviksia, jotka sisältävät vähemmän torjunta-aineita.
Vuosien 2011 ja 2015 välillä suoritetuissa kokeissa testattiin hedelmien ja vihannesten torjunta-ainepitoisuuksia ja eniten torjunta-aineita sisälsivät appelsiinit sekä muut sitrushedelmät. Lisäksi listan kärkeen nousivat omenat, yrtit, esivalmistellut salaatit, kuten salaattipussisekoitukset, mansikat, päärynät, kirsikat, persikat ja nektariinit, ananas, aprikoosi, banaani ja kurkku.
Sen sijaan avokado, sienet, kukkakaali, punajuuri, viikunat, sipulit, herneet, nauris, parsa, retiisi, kurpitsa ja bataatti sisälsivät vähiten torjunta-aineita. On kuitenkin hyvä huomioida, että torjunta-aineiden määriä selvittänyt tutkimus koski ennen kaikkea Yhdistynyttä kuningaskuntaa.
Lue myös: Kuitujen yliannostus aiheuttaa ikäviä vaivoja - vältä turvotus ja ummetus helposti
Lue myös: Kannattaako hiilihydraatteja välttää? Viisi yleisintä myyttiä laihdutuksesta ja oikea totuus
Lähde: The Daily Mail