Tutkimus: Krapulasta eroon mehulla
Joulun aikaan kuuluu monella juhlia ja toisinaan olo voi juhlien jälkeisenä päivänä olla kaikkea muuta kuin hyvä. Moni luottaa krapulasta selviytyäkseen vanhoihin tuttuihin keinoihin, kuten lepoon ja riittävään ruoan ja nesteen nauttimiseen, mutta tutkijat ovat saattaneet löytää vieläkin tehokkaamman keinon.
Jos särkylääkkeitä ei huvita popsia krapulan karkotukseen, kannattaa alkoholin nauttimisen yhteydessä nauttia myös mehua. Tuoreessa tutkimuksessa nimittäin selvisi, että mehun juominen 30 minuuttia ennen alkoholin huuruisen illan alkamista ja toisen mehuannoksen nauttimista heti illanvieton päätteeksi vähensi krapulan oireita. Tutkimukseen osallistuneet koehenkilöt kärsivät muita vähemmän muun muassa päänsärystä.
Mikä tahansa mehu ei kuitenkaan ilmeisesti tehoa, vaan tutkijoiden käyttämä mehu koostui viinirypäleistä, päärynästä ja ashitabasta, joka on japanilainen kasvi.
Lähde: Women’s Health Magazine
Lue myös: Lähes puolet meistä heittää ruokaa roskiin enemmän jouluna - 5 vinkkiä hävikin minimoimiseen