Kuva: Shutterstock

Innokas uinti voi aiheuttaa koiralle ikäviä vaivoja - näin tunnistat ja hoidat

22.07.2024 21:15 - Aaro Heiskanen / aaro.heiskanen@bauermedia.fi

Runsas uiminen voi aiheuttaa koiralle ikäviä terveysongelmia, muistuttaa Agria Eläinvakuutus.

Monelle hotspot -termi on tuttu puhelimen ominaisuudesta jakaa netti muihin laitteisiin. Toisille se taas tarkoittaa erityisen vilkasta paikkaa.

Hot spot on kuitenkin myös koirilla ilmenevää kostea ja märkivä ihotulehdus, muistuttaa Agria Eläinvakuutus.

Kyseinen vaiva on yleisin kesäaikaan, kun koirat viettävät paljon aikaa vedessä. Kun turkki ei pääse välillä kuivumaan, altistuu koiran iho tulehdukselle. Tämän yleisin oire on tietyn kohdan jatkuva raapiminen tai nuoleminen.

Mikäli havaitset koirallasi kyseisen vaivan, leikkaa koiran turkki ensin tulehtuneelta alueelta ja sen ympäriltä. Puhdista ja kuivaa tulehtunut iho, jonka jälkeen koira on hyvä viedä eläinlääkärin tutkittavaksi.

Hot spotin riskiä laskee koiran turkin puhdistaminen huuhtelemalla uintipäivien jälkeen. Tärkeintä on koiran huolellinen kuivaus, sillä jatkuvasti kostea turkki lisää ihotulehdusten riskiä eniten.

Varo myös vesihäntää

Vesihäntä on koiralle kivulias hännänjuuren hermojen tulehdus. Vaiva johtuu koiran takaosan pitkään jatkuvasta kylmälle altistumisesta.

Vesihäntä kipeyttää koiran hännän ja takapään, mikä vaikeuttaa koiran istuutumista. Narttukoiralla tulehdus voi myös vaikeuttaa virtsaamista.

Vesihännän hoito onnistuu kotonakin. Huolehdi, että koira pysyy kuivana ja lämpimänä, ja anna lemmikille aikaa levätä. Jos koiralla havaitsee kovia kipuja, ota yhteyttä eläinlääkäriin.

Vesihännän riskiä vähennät kuivaamalla koiran hyvin uinnin jälkeen. Vältä myös koiran uittamista pitkiä aikoja, etenkin kylmässä vedessä.

Lue myös: Miksi koira syö ruohoa? Merkit, jolloin siitä on syytä huolestua

Lue myös: Sienestäjä eksyi Janakkalassa - poliisikoiran tarkka kuono pelasti

Lue myös: Kaikki Suomen koirat tulee ilmoittaa Ruokaviraston uuteen koirarekisteriin tänä vuonna - kysyimme mitä tapahtuu, jos ilmoituksen jättää tekemättä

Lähde: Agria Eläinvakuutus

Kilpailut

Uusimmat