Kuva: Shutterstock

HUS alkaa tarjota vasta-ainetta virukselle, joka vie monia vauvoja sairaalahoitoon

11.10.2024 16:15 - Minttu Tikkanen / minttu.tikkanen@bauermedia.fi

Kyseessä on yleisin pikkulapsilla sairaalahoitoon johtavien hengitystieinfektioiden aiheuttaja.

HUS alkaa tarjoata vauvoille vasta-ainetta RS-virusta vastaan. Kyseessä on yleisin pikkulapsilla sairaalahoitoon johtavien hengitystieinfektioiden aiheuttaja. 

HUS tarjoa Nirsevimabi-valmistetta, jonka on määrä ehkäistä suurin osa RS-viruksen aiheuttamista imeväisikäisten vakavista sairastumisista ja sairaalahoidoista. Valmisteen vastaanottaminen on perheelle vapaaehtoista ja ilmaista.

Valmistetta tarjotaan kaikille 1.8.2024 jälkeen syntyneille lapsille. Vastasyntyneille HUS alkaa tarjota valmistetta kaikissa synnytyssairaaloissaan 23. lokakuuta alkaen. Myös RSV-infektion riskiryhmiin kuuluville alle yksivuotiaille nirsevimabia tarjotaan Uudessa lastensairaalassa, Jorvin sairaalassa ja Hyvinkään sairaalassa 4.11. alkaen ja marraskuun loppuun saakka. Nyt saatu nirsevimabi-annos suojaa lasta tehokkaasti talven epidemiakauden ajan. 

Nirsevimabia pidetään hyvin tehokkaana ja turvallisena ehkäisykeinona RSV-infektiolle. Se on ollut käytössä aiemmin useissa maissa ja estänyt jopa 80-90 prosenttia viruksen aiheuttamista sairaalahoidoista. 

Lue myös: Ruandassa aloitetaan rokotekokeilut pelättyä Marburg-virusta vastaan

Lue myös: Uusi lääke voisi pidentää naisten hedelmällisyysikää - alustavat tutkimustulokset lupaavia

Lähde: HUS

Kilpailut

Uusimmat