7 ruoka-ainetta, jotka auttavat vahvistamaan vastustuskykyä
Alla seitsemän ruoka-ainetta, joita syömällä voi saada paremman vastustuskyvyn.
Valkosipuli
Valkosipuli sisältää runsaasti vastustuskykyä vahvistavia antioksidantteja. Tämä tehokas herkku ei ainoastaan vahvista vastustuskykyä vaan se myös pitää kolesterolitasot kunnossa sekä ehkäisee vatsahaavaa.
Pinaatti
Pinaatissa on runsaasti erilaisia ravintoaineita, kuten C-vitamiinia ja proteiinia. Siinä on myös paljon kuitua ja antioksidantteja. Vastustuskyvyn lisäämisen lisäksi nämä ravintoaineet auttavat myös uusien solujen rakentamisessa.
Jogurtti
Yksi kupillinen maustamatonta jogurttia auttaa vähentämään riskiä sairastua flunssaan. Jogurtti sisältää runsaasti proteiinia, D-vitamiinia ja hyviä bakteereita.
Viinirypäle
Viinirypäleet ovat täynnä C-vitamiinia. Jos siis vastustuskyky on heikko ja kärsii esimerkiksi flunssasta, kannattaa popsia viinirypäleitä. Jos jostain syystä ei välitä rypäleistä, kannattaa kokeilla appelsiinia, mikä on lähes yhtä vitamiinirikas kuin rypäleet.
Manteli
Muutama manteli päivittäin auttaa pitämään yllä vastustuskykyä. Manteleissa on runsaasti proteiinia, niasiinia, B-vitamiinia sekä E-vitamiinia. Manteleiden syönti vähentää myös riskiä sairastua sydäntauteihin. Mantelit ovat parhain lähde saada E-vitamiinia mikä on tärkeä rakennusaine hiuksille, iholle ja kynsille.
Sienet
Sienet sisältävät runsaasti seleeniä sekä antioksidantteja. Seleeni on tärkeä mineraali, joka auttaa pitämään flunssan loitolla.
Marjat
Seljanmarja on yksi parhaista marjoista, jota kannattaa popsia, jos haluaa pitää pöpöt loitolla.
Lähde: Get Life Tips