Hurja tutkimustulos: Herkuttelulla on seurauksia muistiisi

19.11.2014 22:45 - Susanna Karttunen

Tutkijat uskovat, että jotkin herkut ja prosessoidut ruoat ovat erittäin haitallisia aivotoiminnalle.

Uuden yhdysvaltalaistutkimuksen mukaan keksit, kakut ja prosessoidut ruoat saattavat huonontaa ihmisen muistia hänen iästään riippumatta. Nämä ruoat nimittäin sisältävät haitallisia transrasvoja, joita lisätään ruokaan usein parantamaan rakennetta ja makua tai pidentämään sen voimassaoloaikaa.

Tutkimukseen osallistui tuhat tervettä alle 45-vuotiasta miestä. Heistä eniten transrasvoja syövät saivat huonoimmat tulokset koehenkilöille tehdyssä muistitestissä. Tutkijat ottivat tuloksien tarkastelussa huomioon myös henkilöiden iän, koulutuksen ja mahdollisen masentuneisuuden.

Muisti ei kuitenkaan ole ainoa asia, johon nämä haitalliset rasvat vaikuttavat.

- Transrasvojen on myös todettu olevan yhteydessä ylipainoon, aggressiivisuuteen ja sydänsairauksiin. Sanon usein potilailleni, että transrasvat pidentävät ruokien voimassaoloaikaa, mutta samalla ne lyhentävät ihmisten elinaikaa, tutkimuksen johtaja Beatrice Golomb Kalifornian yliopistosta kertoo.

Aiemmasta artikkelistamme voit lukea ravintoasiantuntijan antamat vinkit transrasvoihin liittyeen.

Lähde: Daily Mail

Kilpailut

Uusimmat