Liikunta on elämäntapa, joka näkyy pienissä päätöksissä. Timmien ihmisten päivärytmistä löytyy yhtäläisyyksiä, joista kannattaa ottaa oppia omiin rutiineihin.
Seuraavat tavat yhdistävät timmejä ja urheilullisia ihmisiä.
1. 15 minuuttia riittää treeniin
Pikaisen treenin voi tehdä, vaikka aikaa olisi vain 15 minuuttia. Se on parempi, kuin sohvalla makoilu.
2. Sykevyö tai askelmittari
He käyttävät askelmittaria, sykevyötä tai muuta vastaavaa, josta näkee tehdyn työn. Hankkimalla mittarin puskee itse itseään tekemään enemmän ja saavuttamaan vähintään saman kuin edellisenä päivänä.
3. Arki on rutiinien sekoitus.
Yhtenä päivänä joogaa, toisena spinningiä ja kolmantena kevyt lenkki. Erilaisten lajien vuorottelu auttaa jaksamaan harjoitukset ja tekemään joka päivä jotain. Kovien treenien tekeminen peräkkäisinä päivinä saa kehon niin väsyneeksi, että hetken päästä jää helposti monta päivää väliin.
4. Treeniä ei jätetä väliin
Vaikka ei meinaisi huvittaa, treenaamaan mennään sen voimalla, että tietää olon olevan loistava jälkeenpäin. Luonnollisesti, jos on kipeä, kotiin pitää jäädä.
5. Syövät kunnollista ruokaa
Kun normaalisti syö monipuolisesti terveellistä ruokaa, kaikelle hyvälle ei tarvitse sanoa ei. Leipä, herkut ja pasta eivät ole pahasta, jos niitä syö kohtuudella ja treenaa vielä aktiivisesti.
6. Tissuttelu on turhaa
Viikolla muutaman ottamista ei pidetä arvossa. Alkoholin voi viikolla korvata myös limulla.
7. Treenata voi myös kotona
Omalla kahvakuulalla, jumppamatolla ja kuminauhalla saa jo tehokkaan treenin aikaiseksi. Jos aikaa ei ole mennä salille, kyykätä voi vaikka television edessä.
8. Lihakset kipeät? Taidan suunnata lenkille
Kipeytyneet lihakset eivät ole syy jättää treeniä väliin. Ne ovat syy mennä jumppaamaan. Ehkä kova sali ei ole paras vaihtoehto, mutta esimerkiksi kevyt lenkki auttaa lihaksia palautumaan ja korjaantumaan.
9. Hyvään oloon keskittyminen
Hyvässä kunnossa olevat ajattelevat treenaamaan mennessään enemmänkin saavutettua hyvää oloa kuin ulkonäköä.
10. Ei ole pakko juosta tänään 10 kilometriä
Joka päivä ei välttämättä treeni kulje. Siksi päivän treeni kannattaa suhteuttaa omaan oloon ja tavoitteena kannattaakin kiukkuisen 10 kilometrin sijasta se, että tekee jotain.
11. Uni ennen kaikkea
Tarpeellista määrää unta ei voi liikaa painottaa. Nukkumisen aikana keho palautuu ja olo on seuraavana päivänä virkeä. Urheilulliset panostavatkin muiden asioiden kustannuksella riittävään uneen.