Positiivisuutta treenaamiseen: 3 vinkkiä, joiden avulla saat urheilun tuntumaan kivalta
Olet treenannut ahkerasti salilla ja suuntaat sen jälkeen hampurilaisaterialle. Kuulostaako tutulta? Monet mieltävät urheilun rankaksi suorituksesi ja haluavat palkita itsensä ahkerasta treenamisesta maukkailla herkuilla.
Omalla ajattelullaan voi kuitenkin vaikuttaa paljon asiaan. Sen sijaan, että ajattelisit urheilun rankkana velvollisuutena, kannattaa sinun miettiä kuinka kivaa se on. Voit ehkä ajattelutapaasi muuttamalla välttää treenin jälkeiset houkutukset. Huffington Post listasi kolme vinkkiä positiivisempaan treenaamiseen.
Mieti vähintään yksi positiivinen asia päivän treenistä
Yhdysvaltalaisessa yliopistossa tehdyn tutkimuksen mukaan positiivinen ajattelu todella vaikuttaa treenaamiseen. Tietynlaisella ajattelutavalla on esimerkiksi vaikutusta urheilun määrään. Koehenkilöt, joita pyydettiin muistelemaan positiivisia treenimuistojaan, urheilivat enemmän kuin ihmiset, joilla ei ollut mitään muistikuvia treenamisestaan.
Älä mieti urheilua kilpailuna
Ammattijalkapalloilijoita tarkastelleessa tutkimuksessa havaittiin, että pelaajien stressihormonin taso kohosi pelien jälkeen. Samaa vaikutusta ei kuitenkaan ollut pelkillä harjoituksilla. Tutkimustuloksien mukaan pelaajat siis kokivat harjoitukset kivana yhteistreeninä. Jos harrastat jotakin joukkuelajia, kannattaa sinunkin pyrkiä samaan. Älä mieti pelaamista kilpailuna vaan mukavana yhdessäolona.
Muuta treenit sosiaalisiksi tapahtumiksi
Kasaa yhteen ihmisiä, joilla on samanlaisia mielenkiinnon kohteita urheilun suhteen kuin sinulla ja valitse teille uusia aktiviteetteja. Urheilulajeja on olemassa vaikka kuinka monia ja kun vaihtelet treenausmuotoa, et ehdi kyllästymään. Lisäksi treenaus on tuplasti hauskempaa kaveriporukalla. Voitte tsempata toisianne ja nauraa yhdessä. Urheilun ei tarvitse olla vakavaa puurtamista.
Listasimme aiemmin myös yleisiä treenimokia, jotka saattavat vaikuttaa negatiivisesti tuloksiin. Lue juttu täältä.
Lähde: Huffington Post