Superterveelliset ruoka-aineet listattiin - printtaa mukaan kauppaan

08.05.2013 08:15 - Reija Saarinen

Superruoka ei rajoitu vain eksoottisiin marjoihin ja erikoisiin viljoihin.

Todellisuudessa monet ruoka-aineista joita saatat jo nyt syödä päivittäin ovat superia. Superruoaksi kutsutaan ruokaa joka sisältää vitamiineja, mineraaleja, antioksidantteja, hyvä rasvoja ja muita hyödyllisiä aineita.

Seuraavan kerran kun suuntaat ruokaostoksille muista napata jotain alla olevista tuotteista koriisi goji-marjojen rinnalle.

1. Kaura

 Aamuinen myslisi on erittäin terveellistä ennen kuin lisäät siihen marjoja tai kokoosta. Viljoja, jotka sisältävät paljon proteiinia, kuituja, vitamiineja ja mineraaleja kutsutaan superviljoiksi. Kauran lisäksi kinoa ja kii kuuluvat superviljoihin.

Kaura sisältää paljon kuituja, ja auttaa alentamaan kolesterolia. Aloita siis päiväsi lautasellisella kaurahiutaleita, johon lisäät maitoa tai soijamaitoa.

2. Mantelit

Mantelit sisältävät lähes ainoastaan hyviä rasvoja. Tämä auttaa alentamaan kolesterolia ja vähentää riskiä sairastua sydäntauteihin ja diabetekseen.

Mantelit sisältävät runsaasti magnesiumia, kaliumia, kalsiumia sekä B6-vitamiinia.

3. Kananmunat

Kananmunat ovat superruokien kuninkaita. Kananmunat sisältävät ruoka-aineista eniten ravitsevaa proteiinia. Proteiinin lisäksi kananmunista löytyy yksitoista erilaista vitamiinia ja mineraalia, kuten A-vitamiinia ja foolihappoa. Kananmunat ovat myös oivallinen B12-vitamiinin lähde. Tämä vitamiini on hyväksi verisuonille.

4. Kookos

Kookosta on saatavilla monessa eri muodossa. Voit ostaa sitä öljynä, maitona tai lihana. Kookosella on runsaasti terveydelle hyödyllisiä asioita. Kun kokosta syö raakana se toimii kuten probiootti ruokkien hyviä bakteereja suolistossa.Tuore kookosmaito sen sijaan on täynnä elektrolyyttejä,

5. Avokado

Avokadoissa on runsaasti terveellisiä rasvoja ja ravintoaineita kuten foolihappoa, e-vitamiinia ja glutationia.

Avokadojen syöminen auttaa sinua suojaamaan itseäsi sydänongelmilta, syövältä sekä rappeuttavilta silmä- ja aivosairauksilta.

6. Vapaana kasvanut lohi

Lohi sisältää paljon Omega-3 rasvoja. Valitse aina mielummin juuri vapaana kasvanutta lohta kasvatetun sijaan, sillä vapaa lohi sisältää huomattavasti enemmän tärkeitä Omega-3 rasvahappoja.

7. Tumma suklaa

Brittitutkijat ovat havainneet, että tumma suklaa ja luonnollinen kaakaojauhe sisältää enemmän flavonoideja ja polyfenoleja kuin mustikat, karpalot tai acaimarjat.

Tumman suklaan sisältämät  antioksidantit auttavat taistelussa sydäntauteja ja ikääntymistä vastaan.

Lähde: News.com.au

Kilpailut

Uusimmat