Kuva: AOP

Zoë Kravitz katuu tapaansa reagoida Will Smithin Oscar-lyöntiin - Instagram-julkaisu suututti monet

18.08.2022 20:15 - Iiro Myllymäki

The Batman -elokuvan tähti tuomitsi Will Smithin käytöksen tuoreeltaan.

The Batman -elokuvaa tähdittänyt Zoë Kravitz, 33, on kertonut kokevansa katumusta siitä, miten hän reagoi Will Smithin, 53, kohauttaneeseen Oscar-gaalalyöntiin. Smith sokeerasi viihdemaailmaa maaliskuussa läimäyttämällä suorassa gaalalähetyksessä palkintoa jakanutta Chris Rockia, 57. Rock oli heittänyt vitsin Smithin vaimon Jada Pinkett Smithin, 50, hiuksista, ja Smith tulistui tästä.

Kravitz julkaisi tapahtumien jälkeen Instagram-kuvan itsestään Oscar-gaalan punaiselta matolta, ja kuvan yhteydessä nainen otti kantaa Smithiin.

”Tässä on kuva mekostani show'ssa, jossa näköjään nyt pahoinpidellään ihmisiä lavalla”, Kravitz kirjoitti.

Tämä päivitys hermostutti Smithin tukijoita, ja Kravitz poisti päivityksensä lopulta. Nyt näyttelijä on puhunut reaktiostaan Smith-tapaukseen Wall Street Journalin haastattelussa. Ensin hän sanoo, ettei oikein tiedä, miten asiasta kannattaisi puhua.

- Minulla on monimutkaisia tuntemuksia siitä. Toivon, että olisin toiminut tilanteessa toisin. Ja se on okei, Kravitz sanoo.

Rockin ja Smithin välikohtauksesta syntyi valtava jälkipyykki. (kuva: AOP)

Hän puhuu myös yleisemmin tästä ajasta ja taiteilijoiden kannanotoista.

- Tämä on pelottavaa aikaa, jos on mielipide tai jos sanoo väärän asian, luo kiistanalaista taidetta, antaa kiistanalaisia lausuntoja tai omaa tällaisia ajatuksia, Kravitz toteaa.

Hän kertoo kokevansa, että taiteilijan tehtävä on ilmaista itseään tavalla, joka saattaa herättää keskustelua.

- Taiteilijana olemisessa ei ole kyse siitä, että kaikki rakastavat sinua tai pitävät sinua kuumana.

Will Smith on pyytänyt lyöntiään useampaan otteeseen anteeksi. Hän julkaisi heinäkuussa Instagramiin pahoitteluvideon, jossa hän kertoi, että Rock ei ole vielä ollut valmis puhumaan hänen kanssaan tapahtuneesta. Smith sai käytöksensä seurauksena kymmenen vuoden porttikiellon Oscar-gaalaan ja hän myös erosi Oscar-palkinnot jakavasta Yhdysvaltain elokuva-akatemiasta.

Lue myös: Zoë Kravitz pyrki Batman-elokuvaan jo 10 vuotta sitten - järkyttyi hylkäämisensä syystä

Lue myös: Willow Smith puhuu vihdoin isänsä Oscar-kohusta: "Perheemme ihmisyyttä ei aina hyväksytä"

Lähde: Independent

Kilpailut

Uusimmat