Oletko maistanut dalgona-kahvia? Minna Kuukka jakaa kolmen aineksen ohjeen kahviin
Pari vuotta sitten jättisuosioon nousseen Etelä-korealaisen dalgona-kahvin juju on pikakahvijauheesta, sokerista ja kuumasta vedestä vatkattu vaahto, jota annostellaan kylmän tai kuuman maidon päälle.
Tänään tiistaina Radio Novan Aamu -ohjelman juontaja Minna Kuukka oli tehnyt lähetykseen testattavaksi dalgona-kahvin.
Ohjeen Kuukka jakoi myös muille testattavaksi:
Tämä on reilu annos yhdelle tai vähän pienempi kahdelle:
2 rkl murukahvijauhetta
2 rkl sokeria
2 rkl kiehuvan kuumaa vettä
-> mittaa kaikki kulhoon ja vatkaa sähkövatkaimella niin, että syntyy vaalea, kuohkea vaahto.
Laita lasi tai muki puolilleen maitoa tai maitojuomaa, sekä kuuma että kylmä käy - kylmään voit laittaa myös jäitä = jääkahvi ja lusikoi vaahtoa päälle. Vaahto saattaa yksinään maistua vähän kitkerälle, sekoittele sitä maidon joukkoon ja nauti!
Lue myös: Haluatko raikasta sitruuna-inkiväärijuomaa helposti? Kokeile tätä videon jääpalakikkaa
Kilpailut
Uusimmat
Ensimmäiset ison uudistuksen kokeneet verokortit saapuvat huomenna: 'Uskomme, että parannus on mieluinen'
Tukesilta vakava varoitus kuplahallien lumikuormariskeistä - jo kaksi romahdusta pienen ajan sisällä
Helsingissä katujen talvikunnossapito mullistuu tänä talvena
Turvaistuinseuranta osoitti vakaviakin puutteita, kertoo Liikenneturva
Jopa Etelä-Euroopassa voi pakkastaa - nyt riehuva myrsky tuo lunta ja räntää Suomen lisäksi muuallekin
Näytä lisää