Oletko maistanut dalgona-kahvia? Minna Kuukka jakaa kolmen aineksen ohjeen kahviin
Pari vuotta sitten jättisuosioon nousseen Etelä-korealaisen dalgona-kahvin juju on pikakahvijauheesta, sokerista ja kuumasta vedestä vatkattu vaahto, jota annostellaan kylmän tai kuuman maidon päälle.
Tänään tiistaina Radio Novan Aamu -ohjelman juontaja Minna Kuukka oli tehnyt lähetykseen testattavaksi dalgona-kahvin.
Ohjeen Kuukka jakoi myös muille testattavaksi:
Tämä on reilu annos yhdelle tai vähän pienempi kahdelle:
2 rkl murukahvijauhetta
2 rkl sokeria
2 rkl kiehuvan kuumaa vettä
-> mittaa kaikki kulhoon ja vatkaa sähkövatkaimella niin, että syntyy vaalea, kuohkea vaahto.
Laita lasi tai muki puolilleen maitoa tai maitojuomaa, sekä kuuma että kylmä käy - kylmään voit laittaa myös jäitä = jääkahvi ja lusikoi vaahtoa päälle. Vaahto saattaa yksinään maistua vähän kitkerälle, sekoittele sitä maidon joukkoon ja nauti!
Lue myös: Haluatko raikasta sitruuna-inkiväärijuomaa helposti? Kokeile tätä videon jääpalakikkaa
Kilpailut
Uusimmat
"Aina se työntää naamaansa joka paikkaan" – mikä ajaa Esko Eerikäistä julkisuuteen?
Syntisen hyvää - Iisan reseptillä loihdit joulupöytään herkullisen porkkalan
Suden ulostetta keräämällä voi pian tienata rahaa
Kuningatar Letizian jakkupuku oli harmaa ja simppeli - mutta silti niin ensiluokkainen
Mehevä taatelikakku kerää takuuvarmasti kehuja joulupöydässä - katso helppo ohje
Näytä lisää