Kuva: AOP

Suomi loistaa Simpsoneiden uudella kaudella, jo monetta kertaa - kurkkaa kooste aiemmista maininnoista!

17.07.2024 08:05 - Aaro Heiskanen / aaro.heiskanen@bauermedia.fi

Suosikkisarjan uudella kaudella edustaa suomalaisomisteinen ydinvoimala. Tämä ei suinkaan ole ensimmäinen kerta, kun Suomi mainitaan sarjassa.

The Simpsons -suosikkisarjan uudella kaudella Suomi on komeasti edustettuna. Sarjan uusimman kauden 11. jaksossa Homer Simpson hankkiutuu töihin suomalaisomisteiseen Kevät Kenttä -ydinvoimalaan.

Ydinvoimalan nimi on suora käännös Simpsonien asuttamasta Springfieldin kaupungista. Jaksossa ydinvoimalan omistaja Onni Korhonen opettaa Homerille esimerkiksi, mitä tarkoittaa kalsarikännit.

Homer etsii sanan verkosta, ja toteaa olleensa "kalsarikännit" jo ennen kuin se oli suosittua.

Tämä ei kuitenkaan ole todellakaan ensimmäinen kerta, kun Suomi mainitaan Simpsoneissa. Simpsonit.org-sivusto listaakin hetkiä, kun Suomi edustaa sarjassa, joko suoraan tai vaikkapa saunan muodossa.

Tässä niistä muutama esimerkki:

Sauna mainitaan Simpsoneissa useaan otteeseen

Myös suomalainen kulttuuriperintö näkyy saunan muodossa sarjassa useita kertoja, jo sarjan ensimmäisistä kausista lähtien. Esimerkiksi sarjan neljännen kauden 21. jaksossa sauna toimii juoruilun paikkana.

(kuva: simpsonit.org/20th Century Fox)

Kausi 16, jakso 12

Simpsoneissa johtaja Burnsin iän varjolla vitsaillaan usein. Tällä kertaa hän toteaa ajokokeessa voittaneensa autollaan muinoin "lentävän suomalaisen, Paavo Nurmen".

(kuva: simpsonit.org/20th Century Fox)

Kausi 21, jakso 12

Olympiavoittaja Paavo Nurmen lisäksi myös Helsingin vuoden 1952 olympialaiset ovat komeasti esillä. Sarjan hahmo, Agnes Skinner, muistelee osallistumistaan naisten seiväshypyssä kyseisissä olympialaisissa. Taustalla, oympiatulen juuressa, lukeekin "Helsinki".

(kuva: simpsonit.org/21st Century Fox)

Suomalaiset mobiilipelit loistavat Simpsoneissa

Saunan lisäksi myös menestyneet kotimaiset mobiilipelit ovat sarjassa usein esillä. Aikanaan kovasti trendannutta Rovion Angry Birds -pelisarjaa parodioitiin useaan otteeseen. Myös nykyisinkin suosiota niittävä Supercell-yhtiön Clash Of Clans -peliin viitataan monesti. Esimerkiksi kauden 27 toisessa jaksossa Nelson-hahmo pelaa kumman tuttua Clash of Castles -peliä.

(kuva: simpsonit.org/21st Century Fox)

 Kausi 9, jakso 14:

Osaa sarjan vitseistä ei enää nykypäivänä voitaisi pitää hyvän maun mukaisina. Esimerkiksi yhdeksännen kauden 14. jaksossa Sprinfieldin ala-asteen lapset ovat YK-leikkikerhossa. Stereotyyppisiin saamelaistyylisiin vaatteisiin pukeutunut Martin esittää suomalaista. Rehtori Skinner pyytää häntä esittämään "Suomen kansallistanssin".

(kuva: simpsonit.org/20th Century Fox)

Kausi 20, jakso 9:

Äsken mainittuun jaksoon viitataan myös 20. kauden yhdeksännessä jaksossa, jossa taustalla vilahtaa samanlaiseen asuun pukeutunut lapsi, jonka olkanauhassa lukee "Finland".

(kuva: simpsonit.org/21st Century Fox)

Lue myös: Miten Simpsonit-sarja on pystynyt ennustamaan tulevan? Showrunnerin mukaan salaisuus paljastuu uudella kaudella

Lue myös: Ääni seitsemän Simpsonit-hahmon takaa antaa taidonnäytteensä - katso hauska video

Lähde: simpsonit.org

Kilpailut

Uusimmat