Kuva: AOP

Nämä kaksi hittisarjaa kahmivat eniten Emmy-ehdokkuuksia

18.07.2024 21:15 - Minttu Tikkanen / minttu.tikkanen@bauermedia.fi

Ehdokkaita on aiemmin pidetystä lakosta johtuen hieman vähemmän kuin edellisvuosina.

Tv-alan Emmy-palkintojen ehdokkaat on jälleen julkistettu. Ehdokaslistaa dominoi rityisesti kaksi hittisarjaa, The Bear sekä Shogun. Molemmat napsivat listalta kymmeniä ehdokkuuksia.

The Bear nimitettiin ehdolle jopa 23 eri kategoriaan. Sen suosio ei kuitenkaan enää varsinaisesti ole uutinen, sillä viime gaalassakin sarja nappasi peräti 10 voittoa eri kategorioissa. 

Sille ei lainkaan kalpene myöskään Shogun, joka on ehdolla peräti 25 eri kategoriassa. Molemmat hittisarjat ovat myös FX-kanavan sarjoja. Myös muut kanavan sarjat pärjäsivät ehdokaslistauksessa, yhteensä kaikki FX:n ohjelmat keräsivät jopa 93 ehdokkuutta.

FX:n sarjojakin enemmän ehdokkuuksia napsivat kuitenkin Netflixin omistamat sarjat, jotka saivat yhteensä 101 ehdokkuutta. Niiden joukkoon sijoittuivat muun muassa hittisarjat The Crown ja Baby Reindeer.

Edelliset Emmy-palkinnot jaettiin vasta tammikuussa, sillä Hollywoodin elokuva- ja tv-työntekijöiden lakko viivästytti kaikkea tuotantoa ja siten myös gaalan ajankohtaa. Myös tänä vuonna ehdokkaita on hieman aiempaa vähemmän, sillä kaikki odotetuista sarjoista eivät ole valmistuneet vieläkään ehtiäkseen osallistumaan kilpailuun. Toisaalta myös sarjoja tilataan tällä hetkellä vähemmän kuin vielä viime vuosina.

Lisää viime kerralla palkituista voit lukea alta.

Lue myös: Emmy-palkinnot jaettiin, kaksi sarjaa kahmi eniten palkintoja - katso lista voittajista

Lähde: Variety

Kilpailut

Uusimmat