Kuva: AOP

Metalliyhtye menetti kymmeniä tuhansia seuraajia Pride-julkaisun jälkeen: "Se oli sokki"

18.09.2024 22:15 - Reija Saarinen / reija.saarinen@bauermedia.fi

Sharon den Adel ei kuitenkaan ole pahoillaan seuraajien menettämisestä.

Within Temptation -yhtyeen laulaja Sharon den Adel kertoi saksalaisen Radio Bobin haastattelussa hämmentyneensä suuresti siitä, millaisen reaktion yhtyeen Pride-aiheinen Instagram-postaus sai aikaan. Den Adel kertoi, että julkaisun jälkeen heidän seuraajistaan poistui 20 000 ihmistä.

- En ole varma pitäisikö minun sanoa tätä radiossa, mutta olin tavallaan järkyttynyt omasta yhteisöstämme. Teimme tärkeän Pride-aiheisen postauksen ja menetimme tuhansia faneja, vain, koska halusimme ottaa kantaa tärkeän asian ja tasa-arvon puolesta, den Adel kertoo.

Julkaisussa den Adel seisoo lavalla Pride-lippu kädessään. Kuvatekstissä sen sijaan toivotetaan kaikille hyvää Pridea.

"Tällä viikolla juhlimme tasa-arvoa, suvaitsevuutta, empatiaa ja mikä tärkeintä, Pridea. Niille, jotka kieltäytyvät piilottamasta sitä, mikä todella on, tämä lippu on teille."

Julkaisun näet alta tai täältä

Den Adelin mukaan hän ei ole pahoillaan menetettyjen seuraajien puolesta, mutta kertoo olevansa sokissa ihmisten käytöksen vuoksi.

- Niin moni tuntui pahoittavan mielensä siitä. En voi kuin miettiä, että mihin tämä maailma on oikein menossa. Olin siitä todella surullinen, sillä se heijastaa suuresti sitä, mitä ihmiset ajattelevat. En kuitenkaan kadu julkaisua lainkaan. Olen tavallaan iloinen siitä, että se puhdisti "tietokantaamme", sillä kuka ei kannattaisi tasa-arvoa?

Haastattelussa den Adel kertoi myös yhtyeensä uusista, kantaaottavista kappaleista Bleed out sekä Wireless, jotka ottavat kantaa muun muassa Ukrainan sotaan sekä iranilaisen Masha Aminin epäilyttävään kuolemaan. 

- Minusta muusikot ovat tarinankertojia. Ainakin itse näen itseni sellaisena. Vaikka saamme nykyään valtavasti tietoa internetin kautta, ja uutiset leviävät nopeasti, on minusta tietyistä asioista puhuminen silti tärkeää. 

Den Adelin mukaan hän toivoo, että kappaleet esimerkiksi saisivat ihmiset miettimään sitä, mihin maailma on oikein menossa. 

- Minä uskon demokratiaan. Me emme moiti tai arvostele mitään. Me tavallaan vain koitamme pitää aiheen hengissä puhumalla siitä. Sillä tavoin voimme saada ihmisiä kiinnostumaan aiheista sekä miettimään sitä, mikä on oikein ja mikä ei. 

Lue myös: "Pride vahvistaa meidän kaikkien perusoikeuksia" - mikä on Pride ja mihin sitä tarvitaan?

Lähde: Blabbermouth

Kilpailut

Uusimmat