Kuva: All Over Press

Harry Potter -elokuvista tuttu Maggie Smith on kuollut

27.09.2024 17:05 - Nina Turunen / niina.turunen@bauermedia.fi

Smith teki pitkän uran näyttelijänä.

Englantilainen näyttelijä Maggie Smith on kuollut 89-vuotiaana, kertoo uutiskanava BBC. Asian vahvistaa hänen perheensä lausunnossa.

Smith muistetaan erityisesti roolistaan Harry Potter -elokuvista Mineva McGarmiwana. Lisäksi hän näytteli muun muassa Downton Abbeyssa Violet Crawleyta.

Smithin pojat vahvistavat näyttelijän kuolleen rauhallisesti sairaalassa varhain tänä aamuna, perjantaina 27. syyskuuta. 

- Häntä jää kaipaamaan kaksi poikaa ja viisi rakastavaa lastenlasta, jotka ovat järkyttyneitä poikkeuksellisen äitinsä ja isoäitinsä menetyksestä. Kiitämme teitä kaikista ystävällisistä viesteistänne ja tuestanne ja pyydämme teitä kunnioittamaan yksityisyyttämme tällä hetkellä, sanovat hänen poikansa Toby Stephens ja Chris Larkin lausunnossa.

Maggie Smith teki vuosikymmenien mittaisen uran näyttelijänä. Hän on pitkän uransa aikana näytellyt lähes 60 elokuvassa, esiiintynyt televisiosarjoissa ja lukuisissa näytelmissä. Smith on  palkittu kahdella Oscar-palkinnolla ja kahdeksalla Bafta-palkinnolla.

Lue myös: Suomi on monen ulkomaisen tv-tuotannon ykkösvalinta: "kiehtova ja eksoottinen"

Lue myös: Kuningatar Elisabetin patsas paljastettiin - ristiriitainen vastaanotto

Lähde: BBC

Kilpailut

Uusimmat