Tästä syystä Wikipediaan ei kannata aina luottaa
Amy MacDonaldia koskevassa merkinnässä kirjoitetaan esimerkiksi, että hän on kiinnostunut konsolipeleistä. Tosiasiassa Amy ei ole edes koskenut konsolipeleihin vuosikausiin. Myös hänen levytyshistoriastaan löytyy asiavirheitä.
Niinpä Amy päätti tarttua virheisiin, loi itselleen Wikipedian käyttäjätunnuksen ja ehdotti korjausta. Wikipedian kirjoittajasysteemin perusteella juuri tunnuksen luonut käyttäjä ei pääse editoimaan olemassaolevia merkintöjä suoraan, vaan heidän muutoksensa tarkastetaan. Kokeneempi kirjoittaja otti Amyyn yhteyttä sähköpostilla, ja "kirjoitti törkeyksiä ja kysyi, miten uskallan editoida kyseistä merkintää".
Amy vastasi "Wikipedia-hepulle" olevansa "minä", eli kyseisen kirjoituksen kohdehenkilö. Wikipedia-heppu ei uskonut. Amy todisti henkilöllisyyteensä kirjoittamalla viralliseen MySpace-blogiinsa kirjoituksen, jossa kertoi tapauksesta. Wikipedia-hepun mukaan tämä ei riittänyt todisteeksi, vaikka MySpace-blogeja käytetään useinkin Wikipedia-sivustojen lähteinä.
Lopputulos jutussa oli siis se, että nimetön Wikipedian käyttäjä tietää paremmin Amy MacDonaldin asioista kuin Amy MacDonald itse. Editointisysteemi tarkastuksineen on tehokas, mutta joissain tapauksissa se edesauttaa väärän tiedon leviämistä. Kokeneemmat Wikipedian lukijat osaavat suhtautua nettisanakirjan tietoihin varauksella, mutta Amyn tapaus on hyvä muistutus lähdekritiikin tärkeydestä.
Amya kaksi kertaa haastatelleena voin kuitenkin kertoa hänestä seuraavat tosiasiat: Neidin debyyttialbumi This Is the Lifeä on myyty yli 3 miljoonaa kappaletta. Hänen toinen albuminsa A Curious Thing ilmestyy maaliskuun alussa. Levyn ensisingle Don't Tell Me That It's Over soi jo radioissa.
Katso pätkä Amyn haastattelusta alta. Se esitetään kokonaisuudessaan Voice TV:n POP-ohjelmassa lauantaina 13.2. klo 14:30 ja sunnuntaina 14.2. klo 12.