Näin Keskusta kommentoi Spotify-listan sensurointia

01.12.2010 13:36 -

Keskustan eilen lanseeraama, kaikille käyttäjille avoin Spotify-lista joutui nopeasti huumorimielellä liikkeellä olleiden häiriköiden pilailun kohteeksi, mistä syystä biisejä poistettiin ankaralla kädellä. Puolueen tiedottaja Matti Mönttinen kertoi Voicelle, että ylläpito puuttui sisältöön sen epäasiallisuuden vuoksi.

Eilen avatulle listalle lisättiin nopeasti musiikkia laidasta laitaan ja mukana oli selkeästi käyttäjien huumorimielellä valitsemia biisejä. Monien käyttäjien yllätykseksi eilen listalla olleet kappaleet olivat kadonneet tänä aamuna.

Tiedottaja Matti Mönttisen mukaan Kekustan Asiaa-nimeä kantavan listan moderaattorien toiminnalla ei pyritä kitkemään listalta mahdollisesti Keskustalle irvailevia tai muutenkaan poliittisesti kriittisiä kappaleita, vaan poistamaan epäasiallisuuksia.

- Suomi on tietystikin demokraattinen maa. Ylläpidon tarkoituksena on poistaa rasistista, epäkunnioittavaa ja mahdollisesti vihaa lietsovaa sisältöä. Tässä käytetään ihan tervettä harkintaa. Koska kyseessä on avoin lista kannustan myös käyttäjiä poistamaan mahdollisesti epäsopivia kappaleita.

Keskusta julkisti viime viikonloppuna puoluevaltuuston kokouksessa uuden vaali-ilmeensä ja samalla myös sen iskulauseen Asiaa. Mönttinen kertoo, että tähän saumaan samaa nimeä kantavan Spotify-listan käyttöön otto myös sopi luontevasti.

- Verkko kaiken kaikkiaan on tullut toiminnassa tärkeään rooliin. Spotify on tämän vuoden aikana lyönyt kunnolla läpi. On luontevaa olla siellä missä ihmisetkin ovat ja musiikilla on helppo rakentaa yhteisöllistä tapaa.

Katso Keskustan Asiaa-lista tästä

Kilpailut

Uusimmat