Sara La Fountain esittelee parhaat pääsiäisreseptit

21.04.2011 13:03 -

Pääsiäinen on monelle herkuttelun juhlaa, jolloin hyvällä omallatunnolla voi mässäillä olan takaa. Huippukokki Sara La Fountain kertoi Voicelle omat pääsiäismenuvinkkinsä.

Sara La Fountainin mukaan perinteisenä pääsiäisherkkuna tunnettu lammas on aina varma valinta, josta saa aikaan suussa sulavia herkkuja.

- Lammas kuuluu pääsiäiseen ja sitä voi todella eri tavoin. Esimerkiksi karitsa on varsin nopea valmistaa. Itse teen varmaankin karitsan sisäfileetä - todella suussa sulavaa. Suunnitelmissa on tehdä myös herkullinen tryffelirisotto.

La Fountain tunnustaa olevansa varsinainen herkkusuu, joten jälkiruuaksi pääsiäisaterian lisäksi on luvassa asiaan kuuluvaa jälkiruokaa.

- Toki on tosi tuhti suklaakakku on varmaankin tehtävä, sillä se on aivan älyttömän hyvää.

Alla Saran ehdotus pääsiäispöytään:

YRTTIMARINOITUA KARITSAN PAAHTOPAISTIA JA PARMANKINKUA

MAA-ARTISOKKA-TRYFFELI-RISOTTO

MAUSTEINEN PUNAVIINIKASTIKE

(4-5 hengelle)

4 kpl Karitsan paahtopaistia
Suolaa
2pkt Parmankinkkua

Yrttikastike:
1 nippua Salviaa,silputtuna
1nippu Persiljaa, silputtuna
½ nippua Rosmariinia,silputtuna
1 - 1,5 rkl Valkosipulia, raastettuna
2-3 rkl Öljyä
Suolaa
Sokeria

Tee ensimmäiseksi yrttitahna. Sekoita kaikki aineet hyvin sekaisin niin, että seoksesta tulee tahnamainen.

Mausta karitsan paahtopaistit suolalla. Lämmitä paistinpannu, jossa on öljyä ja nokare voita. Ruskista Karitsan paahtopaisti molemmin puolin, että saavat kauniin ruskean pinnan.
Sen jälkeen laita karitsan paahtopaistit leivinpaperoidulle uunipellille ja levitä lihojen pinnalle yrttitahnaa. Kääri parmankinkkua karitsan paahtopaistien ympärille niin, että siitä tulee tiivis paketti. Paista lihoja uunin grillivastuksella noin 5 min (220 asteisessa uunissa noin 6-7 minuuttia. Alenna lämpö 175-asteeseen ja paista lihaa , kunnes lihan sisälämpötila on 53-55 (medium). Paistamisen jälkeen kääri liha folioon ja anna sen vetäytyä ja jatkaa vielä hetki kypsymistä.

Mausteinen Punaviini-kastike:
1,5 kpl Sipulia
2 kpl Porkkanaa
1 kpl Sellerinvartta
1 kpl Valkosipulia (solo)
5 dl Lihalientä
1,5 dl Demiglacea
4-6 dl Punaviiniä
1,5 rkl punaviinietikkaa
2-3 tl chipotle tabasco kastiketta
Sokeria
Suolaa

Pilko sipuli, porkkana ja selleri pieneksi kuutioksi, sekä pilko valkosipuli pieneksi. Kuullota isossa kattilassa porkkana- ja sellerikuutioita niin, että ne pehmenevät. Lisää joukkoon vielä sipuli ja valkosipuli ja anna kuulottua muutama minuutti. Laita vihannesten joukkoon lihaliemi, demiglace, punaviini chipotle tabascoa ja sokeria. Anna kastikkeen kiehua hiljalleen monen tunnin ajan niin, että kastike keittyy kasaan. Kaada kastike siivilän läpi, tarkista maku ja tarjoile lihan kera.

MAA-ARTISOKKARISOTTO
(4-5hengelle)

¾ pussia Maa-artisokkaa, kuorittuna ja pieniksi kuutioiksi leikattuna
2 dl Kermaa
1 dl Kanalientä
2 dl Vettä
Suolaa

Keitä maa-artisokkakuutiot kypsäksi kerma, kanaliemi seoksessa. Laita kypsät maa-artisokat sivuun odottamaan.

Oliiviöljyä
3-dl Risotto riisiä
3 ½ dl Kanalientä
1-2 dl Valkoviiniä
1 kpl Sipulia, silputtuna
3 Valkosipulin kynttä, raastettuna
1- 1½ dl Kermaa
70 g Parmesan juustoa (raastettuna)
Sokeria
3rkl Voita
tilkka tryffeli öljyä
Suolaa
Mustapippuria

Kuullota sipulia öljyssä kattilassa. Seuraavaksi lisää kattilaan valkosipuli, kun ne ovat pehmentyneet, lisää joukkoon riisi ja anna sen lämmetä. Kaada joukkoon 2 dl kanalientä. Sekoita seosta kunnes puolet nesteestä on haihtunut. Lisää taas joukkoon 1 dl valkoviiniä ja anna riisin kypsyä miedolla lämmöllä koko ajan hämmentäen.
Lisää kanalientä sekä hieman valkoviiniä ja jatka risoton keittämistä kunnes neste on imeytynyt riisiin.

Lisää lopuksi joukkoon kerma, raastettu parmesaani ja voi ja anna nesteen haihtua. Nesteen imeydyttyä risotto on valmis. Mausta risotto lopuksi suolalla, mustapippurilla ,tryffeliöljyllä ja lisää joukkoon maa-artisokkakuutiot ja anna niiden lämmetä ja sekoita hyvin.

Sara La Fountainin omat ruokasivut löytyvät täältä

La Fountain kirjoittaa myös Olivia-lehden nettisivulle Ruoka á la Sara -blogia, johon pääset lukemaan tästä.

Kilpailut

Uusimmat