Kuva: Shutterstock

Maailman älykkäimmät kaupungit on valittu - Helsinki kymmenen parhaan joukossa

20.07.2024 21:15 - Nina Turunen / niina.turunen@bauermedia.fi

Helsinki pärjäsi vertailussa paremmin kuin monet muut isot kaupungit.

Helsinki on yksi maailman älykkäimmistä kaupungeista. International Institute for Management Development (IMD) tuottaa vuosittain Smart City -indeksin, joka asettaa maailman kaupungit niin sanottuun älykkyysjärjestykseen. 

Kaupunkeja arvioidaan sen mukaan, kuinka hyvät teknologiset ja taloudelliset valmiudet niillä on asukkaiden elämänlaadun parantamiseen ja yhteiskunnallisten haasteiden ratkaisemiseen. 

Asukkaita pyydetään kertomaan näkemyksiä kahdesta pilarista: rakennepilarista, jolla viitataan kaupunkien infrastruktuuriin ja teknologian pilarista, jossa kuvataan asukkaiden saatavilla olevia teknologisia palveluja. Kutakin pilaria asukkaat arvioivat terveyden, turvallisuuden, liikkuvuuden, tapahtumien, mahdollisuuksien ja hallinnon perusteella. 

Kymmenen älykkäimmän kaupungin joukosta seitsemän sijaitsee Euroopassa, yksi Lähi-Idässä ja yksi Aasiassa. Eurooppalaisista kaupungeista jopa kolme sijaitsee Sveitsissä. BBC pitää mielenkiintoisena sitä, ettei yhtäkään kaupunkia Pohjois-Amerikasta tai Afrikasta mahtunut mukaan 20 parhaan kaupungin joukkoon. 

Helsinki löytyy listauksen sijalta yhdeksän. Suomi on jo seitsemän peräkkäisen vuoden ajan listattu maailman onnellisimmaksi maaksi.

Maailman kymmenen älykkäintä kaupunkia 2024

1. Zürich

2. Oslo

3. Canberra

4. Geneve

5. Singapore

6. Kööpenhamina

7. Lausanne

8. Lontoo

9. Helsinki

10. Abu Dhabi

Lue myös: Täysin sähköllä kulkeva lento voi olla pian täällä

Lue myös: Haluaisitko juoda ilmaista viiniä roskia keräämällä tai pyöräilemällä? Kööpenhamissa se on pian mahdollista

Kilpailut

Uusimmat